Har du lest avisen, sa han?

Da jeg sto opp i går morges ante jeg fred og ingen fare. Frokosten ble spist, og alt var klargjort for å gå til tannlegen. Leste du stykket om mobbing i avisen sa han? Jeg la meg tidlig dagen før, og hadde ikke lest avisen. Det står mye om mobbing der sa han. Nå har politikerne bestemt seg for å løse det med dialogmodellen, sa han. Du må skrive noe sa han. Æ har en mann som pusher mæ, og mer enn gjerne dytter meg utfor stupet slik at jeg lander i gapet på ulvene. No mercy der i gården. Jeg måtte sette meg ned å lese det. Selvfølgelig ble jeg sint, for nok en gang viser de sin manglende kompetanse for noe de har hovedansvaret for å løse. Jeg kan røpe en hemmelighet her og nå. Den beste måten å forebygge mobbing på er å stanse mobbingen som pågår i skolen. Leder av oppvekstutvalget sa at skolene jobber godt med mobbing. Hvordan kan hun si det når tallene er doblet på et år? Skolene jobber helt sikkert med mobbing, men de jobber feil. Det er tallenes tydelige tale. Jeg ble sitert på at mobbing var barns problem og de voksnes ansvar å løse, men det viktigste glapp åpenbart fra mitt forrige debattinnlegg: Mobbing er overgrep, ikke konflikt. Mobbing skal ikke behandles som en konflikt, det er farlig feil medisin.

Jeg satte meg ned og skrev, med et håp om at de som bestemmer snart forstår at handling er svaret. De mobbeutsatte familiene har sagt det lenge, forskning like så. Vi trenger forskningen, men vi trenger ikke rollesammenblandingen. La forskerne være forskere, la de som jobber med hendene på være løsningen. Innvolver de dyktigste i praksisfeltet. Det finnes mange dyktige lærere der ute, og bruk de mobbeutsatte familiene som erfaringskonsulenter. Slik det er nå forskes vi mer enn gjerne på, for så å bli slengt inn i en krok. Brukermedvirkning er et ukjent begtep i mobbeverdenen. Vi bør ta det frem å pusse litt på det, for så å ta det i bruk. Da jeg hadde skrevet ferdig ble innlegget sendt avisen. Da var gubben fornøyd. Du blir veldig god når du blir sint, sa han. Da blir jeg skarp og god, om det er sunt for blodtrykket mitt, se det er en helt annen sak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s