UIA callingđŸ€—

Vi er inne i siste uke av manusarbeid, i morgen har vi siste dag med redaktÞrarbeid. Akkurat nÄ jobbes det med lovverk, og det er et pirkearbeid av en annen verden. Heldigvis stÄr KjÊrvik klar for Ä ettergÄ oss i sÞmmene, og til Ä fylle ut eventuelle mangler. Som jeg sa til naboen i gÄr, vi kom oss gjennom stÞrstedelen av lovÞkta uten Ä ta livet av hverandre. Jeg satser pÄ at vi klarer det de siste dagene ogsÄ. Du skal fÞde din bok med smerte.

Mens vi holdt pÄ dette ringte telefonen min fra et nummer jeg ikke kjente. Hei, det er Ann Kristin sa jeg, hei svarte det i andre enden. Er det Ann Kristin Liand som er sosionom med en master i statsvitenskap? Spurte hun. Ja, svarte jeg. Jeg heter 
 fra UIA som lurer pÄ om du kunne holde en to til tre timers forelesning om hvordan det har vÊrt for deg Ä vÊre pÄrÞrende til en som har vÊrt utsatt for alvorlig mobbing? Det kan jeg, og jeg skal klare Ä fylle tre timer, svarte jeg. Hun holdt pÄ Ä legge planer for, og hanke inn forelesere til faget for hÞstens studenter, i emnet samhandling og organisering i tjenesten, og ville jeg skulle forelese ut fra brukerperspektivet.

Studentene var fra praksisfeltet ,og de tok en videreutdannelse innenfor psykisk helse. De kom fra kommune, barnevern, spesialisthelsetjeneste og skolen. Og sa hun, du har helt rett, dette kan vi alt for lite om. Ikke ante jeg at mitt flammende innlegg i FÊdrelandsvennen om elevundersÞkelsen forrige uke, skulle fÞre til at de ringte fra universitetet, men det er en hyggelig bivirkning, for jeg Þnsker Ä nÄ praksisfeltet, slik at de mobbeutsatte familiene kan bli mÞtt pÄ en helt annen mÄte i fremtiden.

Det er langt frem til denne dagen. Mye skal skje fÞr den tid, men det er godt Ä kjenne pÄ at nye dÞrer nÄ Äpnes, og jeg kan gÄ inn i et annet omrÄde, et annet liv enn det vi har levd i og med de siste tyve Ärene. Et omrÄde hvor vi kan drive folkeopplysning.

Etter telefonsamtalen fortsatte forberedelsene til fest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s