Forberedelser til samefolkets dag.

Søndagen startet med en lett frokost før turen gikk rundt vannet i strålende sol.

Vi rakk hjem for en dusj før lunsj hos eldstebror og Anna, der var Herleiks to eldste døtre, svigersønn og barnebarn . Alle fire bor i Oslo, derfor ser vi dem ikke så ofte. Desto hyggeligere er det når vi treffes.

Etter lunsj dro vi og hentet en brukt webergrill Per Svein fant på finn. Vi har akkurat samme fra før, vi fikk denne for en billig penge, med trekk og gassflaske. Du hadde ikke en gang fått trekket for prisen vi ga for hele greia. Den skal bare få en skikkelig vask, før den skal få plass i utekjøkkenet nede, når det ferdigstilles. Da har vi to grillplasser, og det de akkurat passelig for oss i casaen.

Vel hjemme var det klart for forberedelser til feiringen av samefolkets dag i dag. Vi er et vellykket resultat av fornorskningprosessen. Per Svein på morsiden og jeg på farssiden. Vi har ingen tradisjon for rein og det som hører med, derfor lager vi vår egen vri med gul ertesuppe med knoke. Dette er fjerde året vi markerer dagen. Vi er samer på vår egen måte. Vi leter oss frem, og den som leter den finner pleide mamma og si. Klokka fem i dag kommer noen av de nærmeste på suppe og kos. Vi gleder oss, men først skal det ryddes i manus👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s