Julestemning🎄

Julestemning er ikke noe som kommer av seg selv, i alle fall ikke her i gården. Den smyger seg sakte, men sikkert inn i alle kriker og kroker i huset. Julegavene ligger ferdig pakket inn. Per Svein og jeg har for lengst sluttet å kjøpe julegaver til hverandre. Vi reiser for pengenr i stedet, julen nå handler mer om å gi enn å få. Å se gleden hos barnebarn, og hos barn er den beste gaven. Ellers handler det om julepyntet hus, lysfest, kakao, gløgg, julekaker og julemiddager, men jeg må også ha fred og ro. Nå har jeg hatt fjorten dager med kontortid, julepynting, julefilmer og julefred. I morgen kommer far sjøl hjem, og i år har han god tid hjemme både før og etter julefeiringen.

Det betyr at flodhesten i gangen fylles med godteri for små og store julegjester som tar turen innom gangen. Vi har det veldig kaldt her nå, -9 i dag, men hva det er i følte gradermed aner jeg ikke. Jeg vet ikke helt om dette bidrar til julestemning, med de prisene vi har på strøm nå, men fatt mot, neste uke er varmegradene tilbake. Selv trenger ikke jeg snø eller kulde for å komme i julestemning. For meg handler det om noe helt annet.

Han jeg bor sammen med vil ha litt julestemning når han kommer hjem i morgen. Da står selvfisket hummer på menyen. Dessuten vant han to gavekort på vinmonopolet a 400 kroner, så årets julepolferd er sikret. Vi skal også kjøpe inn noe av den gode alkoholfrie drikken de også har. Og så bestilte han billetter til julekonserten med Søgne bygdekor fredag, for å piske opp julestemningen. Nå blir det også en del faste juletradisjoner fremover, men det blir også noen nye. Solen er på vei til å stå opp, himmelen er oransje uti havet. Her blir det først kontortid, før litt julevask. Vi skal ikke bruke tid på det når far sjøl kommer hjem, eller i helgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s