Adventshelg på godt og vondt😢

Jeg har alltid tenkt på Langenes som en fredelig plett på jorden. Og etter å ha flyttet ut her har jeg fått det bekreftet. I går slo bomben ned her på fredelige Langenes. Andre søndag i advent, og dagen før hadde det lagt seg et hvitt dryss over hele landskapet. Julestemningen var i ferd med å snike seg inn i hus og hytter her ute på Langenes. Jeg var ute og gikk tur om morgenen. Det var lite folk ute, og freden lå som et teppe over Langenes, trodde jeg. Jeg var innom butikken på vei hjem, jeg trengte melk. Klokken var nærmere halv tolv da jeg forlot butikken. Lite ante jeg om dramaet som var i ferd med å utspille seg litt lenger inne i veien.

Jeg kom hjem og ante fred og ingen fare til Per Svein sendte meg en melding fra Nordsjøen. Og da gikk mye av dagen til å følge med på hva som hadde skjedd her på Langenes. Sakte, men sikkert måtte vi ta det inn, grov kroppskrenkelse med døden som følge. Jeg kaller det drap, og det gjør vondt langt inn i sjelen. To familier får ødelagt sin adventstid og julefeiring. For ingenting blir som før etter en slik opplevelse, midt i den aller fineste, men også den mørkeste tiden på året. I går var det ekstra mørkt her ute på Langenes. Jeg håper de som står de pårørende nær kjenner sin besøkelsestid og gir av sin hjertevarme. For de kommer til å trenge det i lang tid fremover. Selv om jeg ikke er personlig berørt kommer det til å ta litt tid å riste av seg det vonde som skjedde i vårt nærområde i går.

Vi starter på en ny uke i dag, det er litt tyngre enn det bruker å være. Kontoret venter på meg, og da endres fokus, og tid og sted forsvinner. Jeg bare er. Jeg håper du som leser får en dag med gode øyeblikk, om livet er sånn eller slik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s