Salongen🤗

Jeg har nevnt det før, at Salongen er mitt andre hjem her på Langenes. Salongen ligger i underetasjen på Kiwibygget, og tilbyr all slags behandlinger. Jeg var her første gang for mange herrens år siden på hot- stone behandlinger hos Laila Rudi Aanensen. Og det er år og dag siden hun sluttet med det. Så skjedde det at frisøren min, Henriette, som holdt til på Tangvall, begynte å jobbe på Salongen i stedet. Jeg fulgte etter, men jeg løp ikke akkurat ned dørene hos frisøren. Jeg kom når håret ble uregjerlig som stålull. Innimellom tok jeg litt neglebehandlinger og shellakk hos Reanate.

Så flyttet vi utover her, og da går jeg forbi hver eneste dag. Da tok jeg turen innom Pedro og fikk fjernet noen føflekker. Han tar også føflekksjekker som kan være lurt å ta i blant, siden vi ligger på verdenstoppen når det kommer til føflekk-kreft. For to år siden bestilte Per Svein en pronail- behandling til meg hos Pablina. Og siden har jeg gått der hver fjerde uke. Sånn kan det gå. For halvannet år siden fant jeg ut at jeg skulle få orden på øyenbrynene. Siden har Kari- Anne stelt dem hver 6. uke.

I sommer fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med kroppen min. Den var stiv fra hoftene og opp til toppen av hodet. Nitten år med mobbing, senskader, rettsaker og antimobearbeid satt godt i kroppen. Så godt at jeg trengte hjelp til å brette meg selv ut igjen. I juni begynte jeg hos Sissel som er klassisk massør. Jeg har skrevet et blogginnlegg om henne og massasje tidligere. Da jeg begynte hos henne var huden på ryggen så hard at hun ikke kunne komme ned i lagene under. Og da hun jobbet med de muskelknutene i øverste laget ble huden først blodrød for ikke å si lilla. Nå er det ikke slik lenger, vi jobber oss gjennom lag for lag.

Jeg sier tii henne at hun spoler kroppen min tilbake etter tyve års mishandling. Det er ikke noen av vondtene jeg ikke har kjent på før, med vondtene kommer også gamle følelser tilbake. Jeg bretter dem ut, ser og kjenner på dem før jeg gir slipp. Jeg kommer heldigvis ikke til å bruke 19 år på å spole meg tilbake, det går fortere enn det, men det er ikke gjort i en håndvenning heller. Det er jeg selv som har mishandlet kroppen. Jeg har ikke tatt hensyn til den, men gønnet på for å klare det jeg måtte klare, å gjøre det jeg mente var nødvendig. Nå skal kroppen få sitt, det er helt nødvendig, og den fortjener det, for den har tjent meg vel.

Jeg lærer mye av Sissel, og hun lærer mye av kroppen min,og hvordan den responderer på hennes behandlinger. Kroppen responderer som bare den, for hun er dyktig. Jeg får også mange gode råd, sånn litt etter litt. Hun snikinnfører øvelser som blir en naturlig del av min hverdag. Først en, så enda en, og så en til. Nå har jeg pute i ryggen når jeg kjører bil, og jeg har balansepute på kontoret som brukes i pausene. Sissl og jeg er ikke i mål, det tar nok en stund det her. Og når vi er i mål skal jeg sørge for likeholdsdoser, for jeg skal ikke tilbake dit jeg var i sommer.

Frisør Henriette måtte av helsemessige årsaker slutte som frisør i sommer. Kamilla hennes tidligere lærling har tatt over håret mitt. Kari- Anne som driver Salongen har skapt en trivelig, inkluderende arbeidsplass der både ansatte og kunder trives. Der det er høyt under taket, der latteren runger og der man kan snakke om både hyggelige og mer alvorlige sider av livet. I går da jeg kom lå det en adventskalender på massasjebenken min, den var fra Kari- Anne. Med et flott kort med noen personlige ord inni, ord som jeg kunne returnert på flekken. Hver dag skal jeg åpne den og sende Kari – Anne gode tanker😍 Neste uke er jeg tilbake på Salongen🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s