Mobbing på agendaen.

I dag kommer mye til å handle om mobbing i familien. Robert skal først holde et foredrag om mobbing og konsekvenser på Tangen videregående skole i Kristiansand. Mobbetallene peker feil vei, og de skal i dag prøve en ny og utradisjonell metode for å vekke 200 elever. Alle er over 15 år, altså over den kriminelle lavalder. Da hadde det vært hima greit å ha en mobbeparagraf i straffeloven å slå i bordet med. Det har vi ikke enn så lenge, for mobbing er ikke klassifisert som overgrep enda, men det skal det før jeg går i graven.

Når ikke mobbing stanses i barnehage, barneskole og ungdomsskole fortsetter den inn i videregående skole, student- og voksenliv. Vi må gå hardt til verks for å stoppe mobbing, og vi må ta i bruk alle lovlige virkemidler. Det er det ikke vilje til blant de som bestemmer i dag, og mobbetallene stiger selv om vi har hatt en pandemi. Vi står overfor en oppgave som vokser i omfang, og en tafatthet av dimensjoner hos de som sitter med det overordnede ansvar i staten.

Rektor og flere lærere ved skolen har lest nyutgivelsen av «Alle mot en» og den nye boken min: «Etter rettsaken» å leve med senskader etter mobbing. Roberts arbeidsgiver er kontaktet for utlån, og i dag skal det skje.

I kveld er det litteraturkveld på Tangvall Biblioteket. Robert jeg skal møte der. Fra klokken 18.00 til klokken 19.00 i kveld vil det handle om senskader etter mobbing. Et tema som er tabubelagt, og et tabu som skal knuses. Den første halvtimen snakker jeg om boken, de neste tyve minuttene åpner vi opp for spørsmål, og så blir det salg av bøker og anledning til å slå av en prat. Håper vi ses😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s