Ballen ruller⚽️

Etter de famøse uttalelsene til kunnskapsministeren som svar på mitt intervju med P1Dagens, skrev jeg i går et blogginnlegg om hva jeg mente om dette. Gemalen, min bedre halvdel og manager sendte innlegget rett til kunnskapsministeren.

I mars 2021 skrev jeg et blogginnlegg som het « Bak fasaden- mobbing», etter å ha sett et meget sterkt innlegg om mobbing der. Jeg etterlyste handling, gemalen sendte dette innlegget til K-dep. Svaret han fikk var mildt sagt provoserende. Jeg ble nødt til å svare på det, og det gjorde jeg.

De bruker samme argumentasjon hele veien. De kommer med en lang skryteliste over det de har gjort, men mobbetallene viser at dette er ren symbolpolitikk.

I går ble Robert oppringt av NRK for en uttalelse om det kunnskapsministeren svarte meg. Han sparte ikke på kruttet. Resultatet blir å se i en nettsak. Det var nok noen som feilaktig trodde at familien hadde lagt mobbesaken på hylla da jeg trakk meg fra ledervervet i FMM. Saken var den at engasjementet har vært like stort hele veien, men vi hadde prosjekter vi måtte få fullført. Vi snakker prosjekt Langenes, prosjekt Robert ut i arbeidslivet igjen, og bokprosjekt om senskader. Nå er vi tilbake igjen med nye prosjekter, som omfatter mobbing, i aller høyeste grad. Vi har rett og slett ligget på lading. Nå kommer vi sterkere tilbake enn noen gang, til glede for de fleste, og til ergrelse for noen. Å endre verden betyr at du må tåle å stå i dritt og motgang, for det er mange som ikke liker endring, og som opplever dette som skremmende.

Vi ønsker endringer i mobbepolitikken, og før det skjer går ikke mobbetallene ned. Og går ikke mobbetallene ned fortssetter vi å produsere senskader i flere mannsaldre til. For traumer går i arv i generasjoner har forskning bevist. Spesielt om det knytter seg skyld og skam til disse traumene, slik det gjør med mobbing og senskader. Forskning har også vist at den eneste og beste måten å bøte på dette er åpenhet. Vi må snakke om traumene og årsaken til dem. Da er det ikke bare vi selv som får det bedre, det får ringvirkninger også for de kommende generasjoner. For oss har åpenhet vært en superkraft.

Så ja, vi er tilbake med fornyet styrke og kraft. The Lilands har bare så vidt begynt. Innad i familien har vi et motto vi stadig har repetert: Du kødder ikke med Lilands💪. Ballen har begynt å rulle, vi ligger fortsatt bare i startgropa og lurer. Vi ser frem til alt det spennende livet har i vente for oss. Hver eneste dag og uke bringer oss muligheter til å skape et bedre liv for oss selv, men vi skal også gjøre vårt til å skape en bedre verden for alle. Vår kampsak er mobbesaken, andre har valgt andre viktige saker. Og sammen skaper vi en bedre plattform for kommemde generasjoner. Meningen med livet er for oss å gi livet mening.

En alldeles nydelig septemberdag ønskes deg. Vi har blitt lovet en 19 graders sommerdag her på Palmekysten, og den har jeg valgt å nyte med å ta helt fri👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s