Tilbake i manesjen🤗

I går var jeg tilbake i manesjen. Jeg må si det har vært deilig å være i skrivehi, uten å måtte være i søkelyset verken i media eller på scenen. Foreldrenettverk mot mobbing har tatt seg av den slags, og jeg har kunnet være i min egen boble. Det er hardt arbeid å skrive, men det er deilig å gjemme seg bort på kontoret. Det har blitt min egen oase, og jeg gleder meg til å gå inn der igjen senere i dag. Siden jeg nettopp har sluppet en bok til, og relansert «Alle mot en», skjønner jeg at jeg må ut av komfortsonen igjen. Det er trygt og godt å være i komfortsonen, men det er ikke der endring skjer. Og jeg ønsker store endringer i mobbepolitikken. Og når jeg blir tilbudt en mikrofon må jeg bruke den for å tale de mobbeutsatte og deres familier sak.

I forrige uke fikk jeg en telefon fra NRK P1 Dagens om å stille til intervju om mobbing og bokutgivelse. Hvem som har tipset dem om dette aner ikke jeg, for den telefonen kom som julekvelden på kjerringa. Jeg takket ja umiddelbart, og hadde en halv times samtale med reasercher dagen etter. De fikk tilsendt begge bøkene på pdf. Deretter en ny samtale med reasercher på tirsdag. I går morges hadde jeg en samtale med programleder, hvor han skulle preppe meg, men jeg tror det ble motsatt.

Det ble bestilt studio til opptak hos NRK Sørlandet til klokken 11.00. Deretter skulle de jobbe med hvem andre som skulle kontaktes, alt etter hva jeg sa. Jeg skulle få fem minutter taletid. Det kan høres lite ut, men i nyhetssammenheng er det mye. Et lørdagsrevyinnslag er ca tre minutter( vi har vært med på det og). De var opptatt av at jeg skulle få sagt så mye som mulig på denne tiden, og det å utrykke meg kort og konsist er en av mine styrker. Jeg går rett til poenget og sakens kjerne og bruker så få ord som mulig, og snakker et språk alle kan forstå. Jeg kaller en spade for en spade.

Litt problemer med oppkopling ble det, og plutselig sto det en mann i mitt selvbetjente studio, han sa at det straks ville være i orden. Han begynte å snakke om saken vår, og var helt klart nysgjerrig på hva og hvorfor de skulle snakke med meg på Tyholt. Det gikk nok opp for ham at det var en ny bok ute. Han var interessert i at jeg skulle ringe inn tips til ham sa han, jeg så nok ut som et spørsmålstegn. Da presenterte han seg som nyhetssjefen på huset og ville jeg skulle ha telefonnummeret hans.

Akkurat da var de klare i Trondheim så jeg ble opptatt på annet hold. Da tok han blokka og pennen min og skrev ned navn og telefonnummer der.

Når dette kommer vet jeg ikke helt, men foreløpig plan er enten i dag eller i morgen mellom 13.00 og 14.00. Med nyheter kan det fort bli utsatt enda litt lenger da det avhenger av hvilke nyheter som dukker opp i verden til enhver tid. Dessuten har jeg nok gitt dem litt å jobbe med. Det handler om mobbetall, anerkjenelse av at mobbing er et overgrep på lik linje med seksuelle overgrep og omsorgssvikt, om egen mobbeparagraf i straffeloven, om hjelpetelefon, klageinstans, mobbeombud og mye mere. Det er jo helt utrolig hva man kan riste ut av seg på 5 minutter.

Mamma Liland er tilbake i manesjen, og det er allerede flere ting både Robert og jeg skal stille opp på denne måneden. Så stay tuned, vi er i farta for den gode sak. I dag skal jeg ha massasje, jeg kjenner i kroppen at jeg var oppe til muntlig eksamen i går, men det gikk jo bra. Det er som å sykle, har du først lært det så kan du det.

Med ønske om en god dag til deg som leser😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s