Nulltoleranse👍

Det skjer ting i SÞgneskolen, det kan virke som forandringens vinder blÄser rett vei, sakte, men sikkert. Jeg har vÊrt inne i , blitt informert om, og gitt rÄd og veiledning i mange mobbesaker i SÞgne. Det har vÊrt horrible for ikke Ä si syke saker. Null toleranse har vÊrt fulltoleranse, og mÄlet til toppledelsen i SÞgne har vÊrt Ä knuse all «motstand» fra foreldre, og barnevernet har vÊrt riset bak speilet for Ä sette foreldre ut. SÄ ble det kommunesamenslÄing og coronaskole nesten samtidig. Da ble det ganske stile, coronaskolen reddet mange mobbeutsatte familier i hele landet. Endelig fikk de fred, endelig kunne mange elever vise hva de kunne, og de presterte godt over hele landet.

For noen Ă„r siden opplevde vi igjen at en av vĂ„re ble utsatt for mobbing, vold og krenkelser pĂ„ skolen. VĂ„rt eldste barnebarn ble utsatt for mobbing og vold pĂ„ skolen, og vi mĂžtte mer motstand og bakholdsangrep da enn vi mĂžtte i Roberts sak. Vi fikk medhold av fylkesmannen tre ganger uten at noen lĂžftet en finger for Ă„ stanse det som skjedde, fĂžrst da vi anmeldte begynte ting Ă„ skje. Alt dette beskriver jeg mer inngĂ„ende i den nye boken min «Etter rettsaken». Å leve med senskader etter mobbing.

Det har kommet telefoner det siste Äret ogsÄ, men de er fÄ sammenlignet med det jeg hadde fÞr. NÄ er det mest senskader og erstatningssÞksmÄl telefonene fra SÞgne handler om. Vi vet at det fortsatt mobbes, det viser elevundersÞkelsen klart og tydelig. Vi har en lang vei Ä gÄ fÞr vi er der vi skal vÊre, og nulltoleranse blir regelen som gjelder. NÄ kommer der likevel signaler, smÄ, men desto gledeligere at noe er ferd med Ä skje. Jeg hÄper det handler om en skoletoppledekse som er mer pÄ ballen, og forventer at skolene fÞlger opp lovverket. Politikerne har arbeidsgiveransvar og mÄ vÊre mer pÄ ballen her, og ikke overlate dette til administrasjonen alene.

Da jeg for 16 Är siden var sosionomstudent utplassert pÄ Grim skole, lÊrte og sÄ jeg mye de ikke gjortde i SÞgneskolen. De var mye mer pÄ ballen og hver enkelt elev enn det SÞgneskolen var pÄ mine. Jeg har to sÞnner og to barnebarn som har opplevd mobbing. Team Liland har vÊrt ikke i alle fire sakene. Tre i SÞgneskolen og en i Kristiansandskolen. Den siste ble lÞst raskest, men vi mÄtte bidra med tiltak og lÞsninger, en veldig mye enklere mÄte Ä lÞse en sak pÄ, enn Ä bli mÞtt av motstand og krigserklÊringer. NÄ har jeg ogsÄ fÄtt innsyn i mange fÊle saker fra K- byen, men SÞgne har gitt meg de aller verste sakene, og det finnes saker her som langt overgÄr mine egne. Det er ingen konkurranse, mobbing er mobbing uansett, og mobbing er skadelig.

I et av skrivene Robert fikk fra fylkesmannen stÄr det at kommunen ikke bare skal fÞlge med Ä lÞse mobbesaken vi da sto i, men at de hadde et sÊrskilt ansvar for Ä fÞlge ham opp gjennom hele skoletiden, gjennom hele grunnskolen. Det er fint Ä fÄ skriftlig dokumentert, det hadde jeg aldri hÞrt eller sett noen andre fÄ fÞr.

I vĂ„r bestemte barnebarnet vĂ„rt seg for at han ville gĂ„ pĂ„ TinntjĂžnn ungdomsskole som faren og onklene fĂžr ham. Da var det bare Ă„ stille seg 100% bak det valget, og vi bestemte oss for at det kom til Ă„ gĂ„ bra. Vi er godt kjent med bĂ„de skole og ledelse takket vĂŠre diverse mobbesaker. I vĂ„r ble Robert og sĂžnnen kalt inn av rektor til mĂžte for Ă„ sikre en god overgang. I all verden tenkte jeg: hva er det som skjer nĂ„? Der mĂžtte Robert og sĂžnnen rektor, trinnleder og klasseforstander for Ă„ avklare forventniger og legge til rette for godt skolelĂžp og samarbeid👏👏

I gÄr ble mitt barnebarns elektriske sparkesykkel stjÄlet av to tiendeklassinger, de brukte den pÄ butikken, og ble fersket. I gÄr ble Robert oppringt av rektor om dette, og at forholdet ble anmeldt av skolen. Dette er nulltoleranse, og det har vi ikke opplevd fÞr. Jeg aner ikke hvor mange ganger Robert har varslet den gamle skolen om stjeling og skadeverk uten at noe har skjedd. Dette kommer til Ä sende signaler inn i hele skolegÄrden om at slik vil vi ikke ha det her, og det gir bÄde lÊring, grenser og trygghet til elevene som gÄr der. Fortsetter de med nulltoleranse for brudd pÄ alle lovverk vil skolen pÄ sikt bli en trygg arena for alle barn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s