Med blåbær på menyen🤗

Søndag ettermiddag dro Per Svein til Svensheia for å plukke blåbær. Han liker å plukke bær, han er arvelig belastet, svigermor elsket å plukke bær. I fjor var det sørgelig lite blåbær å finne, men i år bugner det👍

Med ekstrautstyr som kan kobles til garasjestøvsugeren blir renskingen en lek. Utstyret kan kjøpes hos Bondekompaniet. Jeg kom på banen for å hjelpe da bærene skulle bli syltetøy. Vi bruker samme oppskrift her som vi bruker på rørte jordbær.

2 kg bær, saften av en halv sitron, en pose frysepulver og en halv kilo sukker. Dette røres og stampes etter behag før syltetøyet fylles i beger for frysing.

Nå har vi fryseren full av rørte blåbær, som kan brukes til brødskiva, vafler, pannekaker, pai og magesjau. Blåbær er svært anvendelig og fullt av antioksidanter, og det er gratis🤗 Ta deg en tur i skogen da vel, og fyll fryseren med denne herligheten😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s