Besøk hos Kulien gartneri👍

Etter cafeen i går gikk turen til Kulien gartneri for tredje gang i løpet av en måned. Ikke vet jeg hva som har skjedd med oss to som for mange år siden konstaterte at vi IKKE hadde grønne fingre. På vårt frimerke av en tomt, i over 30 år, fikk vi gang på gang bekreftet at hagearbeid ikke lå for oss. Vi avviklet alt som ikke kunne vokse i krukker, og la kunstgress der plen og bed en gang lå. Han som kjøpte huset vårt var strålende fornøyd med det, og skulle kjøre samme løp.

Da vi kjøpte oss inn i dette området hadde vi ingen planer om noe stor hage, men det forandret seg da vi skjønte hva det innebar å ha en tomt som er fire ganger så stor som den forrige vi hadde. Per Svein hadde store planer om kunstgress. Etterhvert som hustegninger kom på plass var vi enige om å gå «all in». Da ballet det bare på seg, siden huset ble så bra krevde tomten noe som sto i stil. Først kom det asfalt over hele gårdsplassen. Mange parkeringsplasser sto øverst på ønskelista. Det kom på plass en ekstra platting knyttet til verandaen oppe. Det kom opp en levegg og en hjertedør, og planter i krukker.

Før vi flyttet inn kom det på plass en gedigen platting nede, både for oss og de i leiligheten, det kom opp en levegg så både vi og de i leiligheten skulle få et privatliv. Deretter kom det et basseng, og plen på sjøsiden i fjor vår. Kong Neptun sørger for at plenen klippes hver natt mens vi sover. Deretter kom uteboden og annekset på plass i fjor, et kjempestort prosjekt som ble landet rett før jul. I år har vi fått trapp ned fra verandaen, og nå legges det heller ned mot den nye italienske hagen. Drivhuset har far sjøl satt opp, og at vi skulle finne på noe sånn hadde vi aldri sett for oss. Vi har fått på plass en platting som vi kan spise på hele året, her skal det snekres tunge møbler som skal stå ute hele året. Pergolaen og lyslyngene ligger klare i garasjen, og elektrikeren har vært her og gjort jobben sin. I fjor fikk vi plantet fire frukttrær som skal holdes nede, og vokse i bredden. De skal sørge for mindre innsyn om sommeren, for det er da vi trenger det når vi oppholder oss i bassengområdet. Det er også en fordel for de som bor i leiligheten.

Utekjøkken skal på plass før vi gir oss i år, og vi har mange planer for årene som kommer, gjerde, port, kompost, plantekasser, bed til både busker, trær og blomster, det er ikke måte på hvordan ideene strømmer på. Vi snakker om safting, sylting, med mere i utekjøkkenet. Pizzaovnen skal nok også få kjørt seg. I går dro vi til Kulien for å handle litt til 50% som de hadde på mange ting som sto på vår ønskeliste, bare den ene dagen. Det ene plommetreet vårt har avgått med døden, det andre står fullt med plommer. Vi fikk kjøpt inn busker, nytt plommetre, vannspeil, og litt til drivhuset for halv pris. Når det kom til jord slo vi til med ekte Gartnerjord 3×80 liter. I går ble det planting om ettermiddagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s