Etter rettssaken📚

Vi er godt i gang med korrektur og omslag av/til boken «Etter rettssaken». I gÄr kom fÞrste test pÄ omslaget.

Coveret gĂ„r i hvitt og svart. Det handler om de store kontrastene livet byr pĂ„ nĂ„r man lever med senskader. Bildet fra Tingretten fĂ„r frem hvilket stort drama i livet en slik rettsak er. Det er umulig Ă„ skjĂžnne det uten Ă„ ha opplevd det, men jeg prĂžver Ă„ forklare det i boken. Å leve med senskader er som Ă„ kjĂžre berg og dalbane. Livet svinger fra time til time, minutt for minutt og sekund for sekund. Vi har levd med dette i 19 Ă„r, og det er mye jeg har lĂŠrt, og erfart. Jeg traff en person i vĂ„r som sa: du ligger mange kapitler foran oss andre. Du forstĂ„r hvordan dette henger sammen, pĂ„ en mĂ„te vi andre ikke klarer Ă„ se. Du mĂ„ bruke flere ord pĂ„ Ă„ forklare oss det, du mĂ„ gi oss det med teskjeer, fortsatte hun.

Manuset er et worddoument pĂ„ 161 sider, det vil si ca 400 boksider. FĂžr jeg sendte det fra meg kuttet jeg 66 sider i word-dokumentet, hvilket tilsvarer 165 boksider. Jeg har gjort mitt aller beste for Ă„ gjĂžre et komplisert tema sĂ„ enkelt at alle kan forstĂ„ det. Men fĂžrst mĂ„tte jeg forstĂ„ det selv. Jeg har lest meg opp pĂ„ hjerneforskning, fĂžlelser, toleransevindu, traumer, terapiformer, forskningsrapporter, bĂžker, artikler, historier med mere. Jeg har snakket med og veiledet flere tusen mennesker om mobbing, mobbesaker, senskader og erstatningssĂžksmĂ„l. Jeg har fĂ„tt like mange henvendelser, historier, dikt og fortellinger. Jeg har sett og erfart dette selv, og vet hvordan alt dette pĂ„virker familier negativt. Vi har som familie klart Ă„ reise oss igjen, og skape et liv verdt Ă„ leve. Vi Ăžnsker Ă„ bidra med vĂ„r historie, slik at andre kan se at det finnes hĂ„p, uansett hvor mĂžrkt det kan se ut akkurat nĂ„. Det er ikke enkelt, men fullt mulig. Kan vi, kan dere. Det handler om Ă„ skape en mening i det totalt meningslĂžse. Åpenhet er fĂžrste steg pĂ„ veien for Ă„ lĂžse et problem, men det lĂžser ikke problemet, det er det kun handling som kan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s