Fra manus til bøker📚

Mandag morgen var begge manus klare for å reise videre. Vi tok kontakt med bokarbeid.no for å få pristilbud på en pakkeløsning, for begge manusene, samt at vi fikk anbefalt et trykkeri som de selv bruker. Trykkeriet ligger i Oslo, nær distrubisjonskanalene, og det var miljøsertifisert. Før dagen var omme fikk vi inn alle pristilbud fra bokarbeid, og takket ja til dem. Vi fikk sendt avgårde forespørsel til trykkeriet om pristilbud på trykking av bøkene.

«Alle mot en» skal få nytt omslag, ombrekkes på nytt, og kommer i nytt format med mykbind. Den kommer til å ligge godt i hånden, og passe i alle vesker, den kommer med to flapper og slitesterkt papir. Illustrasjonene på forsiden og baksiden er tegnet av Kristoffers samboer, Synne Torgersen. Manuset til boken er 88 sider i et word-dokument. For å få et omtrentlig anslag hva det vil si i boksider, ganger du med 2,5, som i dette tilfellet betyr 220 sider. Sist den ble gitt ut var den på rundt regnet 245 sider. Noe er tatt bort fra det gamle, noe er rettet opp, og noe er lagt til. Vi ender sånn omtrent på samme som sist.

«Etter rettsaken» er nå til korrektur. Worddokumentet er på 161 sider etter at jeg har kuttet 66 sider. Boken vil komme på omtrent 400 sider, da dette med senskader er et nytt og langt lerret å bleke. Bokens oppbygging skal jeg komme nærmere tilbake til senere. Den blir trykket med hardt omslag, i samme format som «Alle mot en» ble trykket i forrige runde. Etter korrektur skal det lages omslag og boken skal ombrekkes. Vi fikk sendt forespørsel om pristilbud til trykkeriet, på begge bøkene, på tirsdag. Da vi hadde inngått skriftlig avtale med bokarbeid.no.

Siden forlagssjefen og manageren er reist ut i Nordsjøen, er det jeg som er vikar. Han har sinnsykt mye å gjøre i havet denne turen, nå styrer jeg skuta helt alene, og tar alle sjefsavgjørelser. Jeg hadde derfor kontakt med daglig leder i bokarbeid i går, med hun som lager omslagene og skal ombrekke manusene til å bli bøker, og daglig leder i trykkeriet. Vi har fått pristilbud på « Alle mot en» fra trykkeriet, og takket ja til det. Vi venter på pristilbud for trykking av « Etter rettsaken», og ser frem til det. Akkurat nå går det slag i slag, og det håper vi det fortsetter med. For «Alle mot en» er trykketiden fem dager fra de mottar filene. Vi er veldig fornøyde med det, for det betyr at alt skal være på plass i god tid før lanseringen 12. august.

Hun som skal lage begge omslagene, begynte på «Alle mot en» i går. Jeg elsker folk som rir den dagen de saler. Vi har sendt med to illustrasjoner, forlagslogo, forfatterportrett, ISBN- nummer, strekkode ( bestilt og kjøpt hos bokarbeid.no, på et tidligere tidspunkt, de er billigst), og tekst til fremside- bakside- rygg og flapper. Det vil ta omtrent en uke å lage omslaget til « Alle mot en», når det er ferdig lages omslaget til «Etter rettssaken». Deretter skal hun ombrekke begge manus for bokutgivelse.

Websiden er under arbeid, den kommer jeg tilbake til. De neste skritt vil være distrubitør, bokhandlere og markedsføring. Og ja, vi har allerede en slagplan😀Da gjenstår det bare å ønske deg en sabla fin dag, her fra det blide Sørland🌴

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s