InnflyttingđŸ€—

De siste dagene har vÊrt helt utrolige, men ogsÄ fulle av aktivitet, opplevelser og store fÞlelser. Det har vÊrt mange fÞlelsesmessige oppturer. Vi har jo opplevd mye likegyldighet, ondskap, motstand og negative opplevelser de siste 19 Ärene. NÄ virker det som om vinden har snudd. Per Svein sa det sÄ fint i gÄr: det er nesten sÄ jeg fÄr tilbake troen pÄ menneskeheten. Vi sitter igjen med sÄ utrolig mange sterke inntrykk fra de siste to dagene. Fra den unge mannen som kom syklende pÄ sin egen flotte sykkel for Ä gi den til den yngste av guttene. Da Per Svein takket ham fra dypet av sitt hjerte, svarte han: det er vi som skal takke dere som har gitt oss denne muligheten til Ä hjelpe. Da blir det vanskelig Ä snakke etterpÄ.

Til opplevelsen av Ä vise leiligheten til familen med alle gavene der. Kommunens mann innledet med at han var der for Ä tale flyktningenes sak. Jeg bare kikket pÄ ham og tenkte at det er du jammen ikke alene om, det skal vi nok bli bÄde to og tre om Ä gjÞre. Det var fantastisk Ä ha med tolk pÄ gjennomgangen i gÄr. Familien var helt overveldet over alt de hadde fÄtt. Og som kommunens mann sÄ treffende sa det: her sÄ det veldig annerledes ut enn i gÄr. Det tok lang tid Ä komme igjennom alt.

Vi gikk opp til oss for Ä gjennomgÄ kontrakten, og i det vi kom opp, kom ogsÄ ekteparet med de elektriske syklene. Den gleden som lyste ut av bÄde givere og mottakere gikk rett til hjerteroten. Tolken var veidig grei Ä ha ogsÄ her. EldstesÞnnen er et teknisk talent, sÄ her kommer alle til Ä lÊre fort, pÄ grunn av ham. Han suste avsted pÄ sykkelen fÞr noen rakk Ä blunke. Og internettpasordet ble lagt inn pÄ mobilen fortere enn svint. Etter gjenomgÄelse av kontrakt og underskrifter gikk de ned i leiligheten for en gjennomgang av det Þkonomiske. Og mor sa at det ikke kom til Ä bli noe problem for hun hadde jobbet i bank i Ukraina.

De kunne ikke fÄ fullrost vertsfamilen sa hun, de hadde fÞlt seg hjemme fra fÞrste dag, med trykk pÄ hjem. De sover over der en siste natt, fÞr de rigger alt klart her i dag. De retter en stor takk mot Langenes og SÞgne for all hjelp de har fÄtt, men ogsÄ mot Norge og mÄten flyktninger fra Ukraina er blitt mottatt. Fra i gÄr da de ble bosatt gÄr de nÄ inn i et toÄrig program med sprÄkopplÊring og annet som trengs for Ä kunne gÄ ut Ä delta i arbeidslivet, slik at de blir i stand til Ä forsÞrge seg selv.

Selv var vi slitne i gĂ„r kveld, fĂžlelsene har lĂžpt lĂžpsk de siste dagene. Den lille jenta adopterte bestefaren i huset umiddelbart. Han ble med pĂ„ oppdagelsesferd, og lĂžftet henne opp sĂ„ hun kunne fĂ„ oversikten. Jeg tror ogsĂ„ at hun umiddelbart forsto at det var lurt Ă„ holde seg inne med ham, og at hun kunne trille ham rundt lillefingeren. Det er helt Ă„penbart at dette ikke blir noe vanlig leieforhold, men at vi har utvidet familien med fire, snart fem medlemmer. SĂ„nn kan det gĂ„ nĂ„r en bare tĂžr Ă„ kaste seg ut pĂ„ dypt vann, man fĂ„r mer enn man girđŸ€—

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s