Godkjent🤗

I går skulle de komme fra kommunen å kikke på leiligheten, med tanke på utleie til Ukrainske flyktninger. Da kommunens representant kom kjørende inn på gårdsplassen vet jeg ikke hvem av oss som smilte bredest. Arnfinn Rodal og jeg har truffet hverandre før. Vi hadde tidenes catfight da min familie og jeg formelig sprengte oss plass, for mamma, på omsorgssenteret. Uten dokumentasjon og kjennskap til lovverket hadde slaget vært tapt. Etter en lang og uverdig kamp fikk hun fast plass på omsorgssenteret, og bodde der de siste åtte årene av sitt liv. Vi fikk merke konsekvensene av mål og resultatsstyring( New Public Managenent). Kommunene mister fokus på at de er en tjenesteytere, og pårørende blir sett på som en hindring for at kommunene skal nå sine mål. Det er et spill, som jeg ikke en gang gidder å ta personlig. Vår kjennskap til Fusadommen, lovverket og bilder av en mor i alleregnbuens farger etter diverse fall, gjorde at vi likevel vant frem.

I går møttes vi altså igjen, og vi smilte i skjegget begge to. Tonen var god og humoristisk, vi snakket ikke om fortiden, men det var ingen som helst tvil om at vi kjente godt til hverandre🤗Vi gikk igjennom leiligheten, og fylte ut skjemaer sammen på vennebenken vår. Nå er vi godkjent for utleie. Det som nå skal skje er at vi sender en fedig utfylt og signert kontrakt til Arnfinn Rodal, og så videresendes dette til boligtjenesten og Nav, og deretter får vi tildelt leieboere. Vi leier ut for minimum et år, og vi har en kommunal garanti på to måneder. Det er en dårlig deal sa Rodal, og det er det, men dette handler om noe helt annet. Det handler om å bidra der man kan. Vi har forsikring på leiligheten og den dekker skadeverk. Jeg er ikke urolig, dette kommer til å gå bra.

Rodal lurte også på hva vi så for oss, om hvem som skulle bo der. Kvinner og barn svarte jeg da. Det er plass til køyseng på det ene soverommet, og en dobbeltseng på det andre. Leiligheten var godt utstyrt skrev han, mye oppbevaringsplass, og to boder. Vi snakket litt om at dette jo var midlertidig, de skal jo hjem igjen sa jeg, om og når det blir mulig. Og hvis ikke kommer de jo til å få seg jobb, og kjøpe sitt eget. Det er jo sånn det blir ja, sa han. Når Per Svein kommer hjem i morgen, mailer vi Rodal, og sender kontrakten. Da går det nok fort for nå har de flyktinger klare for bosetting i kommunen. Og vi ser frem til å få nye leieboere🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s