ISBNnummer og strekkode.

For å utgi bok må du ha et ISBNnummer. Dette får du ved å kontakte Nasjonalbiblioteket. Dette kan du bestille ved å fylle ut et skjema på http://www.isbn.no. Dette koster ingenting. Du må svare på om du skal gi ut en bok, eller om du har flere på gang. Siden jeg har to som kommer samtidig, måtte jeg krysse av i kolonnen fra 1-10. Så da er det jo bare å gønne på.

Dagen etter at vi søkte fikk vi det vi ba om. Vi har fått forlagsnummer 978-82-692849, ISBNnummeret til den boken jeg nå skriver blir da 978-82-692849-0-4. Alle tallene har en betydning, og er en slags kode. Ulike format og innbindinger skal ha ulik kode- dette gjelder også for E-bok og lydbok. Jeg har fått ti strekkoder, hvorav en og en hentes ut, om ikke lenge hentes det ut en ny av de reserverte. Og slik holder vi på til det ikke er flere igjen.

I Norge har vi pliktavgivning av publikasjoner. Alle typer dokumenter er avleveringspliktige, uavvengig av medium. Dette gjøres for å sikre at de blir tatt vare på, og blir tilgjengelig for forskning og dokumentasjon. Utgiver skal selv sende tre bøker og dekke kostnaden av dette. Dette er lovpålagt, det skjedde også da Alle mot en ble gitt ut høsten 2014.

Når du har fått ISBNnummer må du også ha en strekkode, om du tenker å selge boken din via bokhandlere. Vi har bestilt strekkode via http://www.bokarbeid.no. Der koster det 75 kroner per kode. De fleste andre skal ha 500 eksklusiv moms for 1-3 strekkoder. Vi forbereder nå omslaget på boken, da må dette på plass. Det må også logo, som lages nå. I tillegg må det tas portrettfotografier. I dag skal hele familien til fotograf. Det skal lages portretter til bøker, nettside, sosiale medier med mere. Og så skal det tas gruppebilder med løs snipp for bruk i ulike sammenhenger. Fotografen er han som tok de utrolig kule bildene av barn og barnebarn til Per Sveins 60årsdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s