Lang og tro tjeneste👏👏

1. februar hadde Per Svein vært ansatt i ConocoPhillips i 35 år. I løpet av disse 35 årene har vi opplevd mye olje-og familiehistorie. Ekofiskfeltet har feiret 20,30,40 og 50 år siden han begynte å jobbe der. Som familie har vi også skapt vår egen historie, i løpet av disse årene. Bryllup, tre sønner, tre barnebarn, to hus og en hytte siden han begynte å jobbe i oljå. Han har fått oppleve en arbeidsplass hvor han har fått utfolde seg fritt, og prøvd seg i mange stillinger. Han sier han har verdens beste arbeidsplass, og verdens beste kollegaer. Arbeidsmiljøet har blitt bedre år for år, og det sier han skyldes den yngre generasjonen oljearbeidere. Han kan ikke få skrytt nok av de unge, kompetente kollegaene, som evner å samarbeide på nye og gode måter.

Det har vært gode, men også onde dager for oss begge. Vi snakker sykdom, fødsel som starter for tidlig, dødsfall, mobbehelvete, anmeldelse, straffesak mot mobbere,senskader som tar oss til nye høyder, mens han har vært på plattform, og jeg har vært hjemme. Han har vært ute jul, nyttår, skoleferier, påske, 17. mai, ved skoleavslutninger, jubilemsfester, konfirmasjoner og mye mer. Det har vært medaljens bakside, men vi har stått an av, og funnet måter å kompensere ulempene på.

En gang tok Kristoffers barneskolelærer meg til side og sa: Jeg har hatt mange barn av oljearbeidere i skolen. Jeg har alltid kunnet merke forskjell på barna når far har vært i Nordsjøen. Det kan jeg ikke med Kristoffer, så hva er det dere gjør? Jeg forsto ikke spørsmålet, og jeg skjønte ikke problemstillingen. Så jeg gikk i tenkeboksen, og jeg tror jeg fant svaret. Da vi fikk barn bestemte vi oss for at de regler og rutiner som måtte til for å få hverdagen til å fungere mens Per Svein var ute, også skulle følges når han var hjemme. Det skulle ikke være slik at når han kom hjem skulle verden snus på hodet. Den eneste forskjellen skulle være at det var et par ekstra hender som kunne hjelpe til, og det var jo positivt for hele gjengen.

Nå nærmer han seg pensjonsalder, og han er klar som et egg. Han har alltid hatt haugevis av prosjekter på gang. Det har vi begge, hver for oss og sammen. Han har fått stadig flere vaktmesteroppdrag etter hvert som ungene har flyttet ut. Fra en bolig til fite nå, han kommer aldri til å få tid til å kjede seg. Han sier at oljearbeidere er de som er best forberedt til pensjonsalderen,for de har trent hele livet. Han jobber i et firma som hele tiden har kommunisert ut at den jobben de ansatte gjør, ikke hadde vært mulig uten hjemmebanen. Det har vært teamwork mellom arbeidsgiver, arbeidstaker og bakkemannskapet hjemme. Og at det er vi sammen som har skapt oljehistorie.

Vi to passer ikke til et A4 liv, det er hovedårsaken til at det har fungert. Det må ikke bli for forutsigbart og kjedelig. Det må by på noe mer. Vi har forberedt oss godt på neste etappe i livet. Vi er litt sånn kjerringa mot strømmen. I stedet for å downsize, da vi bygde nytt hus, har vi bygd et svært hus med plass for familie og venner, forfatterliv, oppfinnerliv, forlagsliv og fritid. Og vi er ikke i mål med noe som helst. Ingen skal komme å si at vi dør så langsomt at vi tror vi lever. Her skal vi bare kjøre på med det vi har lyst til, så lenge vi lever.

Så gratulerer til oss med 35 år i oljå, snart kan vi også feire 35 år som ektefeller. I morgen kommer han hjem fra plattformen med diplom👍

Måtte du få en fabelaktig dag🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s