Skammens mødre💙

Alenemødre på 1950- 60 og 70 tallet gikk under navnet skammens mødre. I fjor ble det gitt ut en bok med tittelen «Skammens mødre». Den handler om alenemødres tøffe kamp på 50 og 60 tallet. Selv er jeg vokst opp med en skammens mor, og fikk se på nært hold, og kjenne på egen kropp hvilken urett disse hardtarbeidende mødrene og deres barn ble utsatt for. Historien er svært gjenkjennbar for alle som er vokst opp med en alenemor i denne tidsepoken. For hvert lille kapittel kunne jeg krysse av en lignende historie fra min egen oppvekst.

Det er ikke blitt skrevet mye om disse kvinnene og barnas levekår, så det er flott at noen tar på seg oppgaven med å fortelle denne historien. De aller fleste vil nok bare legge den bak seg, å komme seg videre. Så det er fint at noen påtar seg opgaven å skrive om denne epoken i alenemødres liv.

I tillegg til at dette er en viktig historie, er det også morsomt å følge bokens facebookside. Ved nyttår i fjor satt forfatteren mismodig, og oppgitt etter å ha blitt refusert av alle de store forlagene. Skammens døtre gir ikke opp, de gønner på. Forfatteren ga derfor ut boken på sitt eget lille forlag.

I løpet av årets fem siste måneder solgte boken 10 ganger så mye som det som er vanlig for en debutant, på de store forlagene. Boken har blltt en bestselger, og har ligget på 10 på topplisten hos Norli og Ark i vinter. Sånn går det når de store forlagene ikke gjenkjenner sprengstoffet i en viktig historie. Boken er rangert som en av de fire beste i Norli-kjeden denne vinteren. Forlagene sa nei- men boken ble en bestselger, så løp og kjøp.

Jeg tenker de forlagene som sa nei, toer sine hender. Forfatteren stikker av med hele fortjenesten, og ler nok hele veien til banken, moha😍🤗💙Boken anbefales

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s