Kraften i gode relasjoner💪

Det er mye snakk om nettverksbygging i denne verden. Jeg har aldri vært opptatt av nettverksbygging. Jeg har aldri hatt sansen for det jeg opplever som byttehandler. Når noen snakker om nettverksbygging hører jeg blablabla. Det får ingen gjenklang inni meg. Jeg har vært invitert inn i ulike nettverk, men det funker ikke for meg. Derfor er det et paradoks at jeg har vært med på å bygge opp et nasjonalt foreldrenettverk mot mobbing. Dette er et annerledes nettverk fordi grunnmuren er bygget opp av solide relasjoner. Relasjoner der ulikheter blir sett på som en styrke, og at målene ikke kan nås alene. Det handler om samarbeid, ikke konkurranse.

Om jeg ikke er særlig opptatt av nettverksbygging, er jeg svært opptatt av å bygge gode relasjoner til andre mennesker. Paradokset er jo at jeg derfor har fått et solid nettverk, i alle fall sett utenfra. Selv ser jeg der ikke slik, og har aldri gjort det. Jeg har selv ofte opplevd at mennesker har forsøkt å inkludere meg i sitt nettverk, kun for egen vinning. De har ikke planer om å bidra med noe selv. Jeg har derfor lært meg å se tegnene, og jeg avslutter disse relasjonene kjapt, på en måte som gjør at den det gjelder ikke skjønner det før det har gått lang tid, kanskje flere år etter. Da er det for sent, da er døren lukket for alltid.

Jeg hadde en interresant samtale med min eldste sønn for et par år siden. Han har et stort nettverk både ute og hjemme. Jeg kan vel uten å overdrive si at han har et globalt nettverk. Han er en verdensborger. Jeg har lært utrolig mye av ham. Han snakket om sine amerikanske venner, og om hvor flinke de var til å bygge nettverk. Hæ, sa jeg, jeg kjenner ingen med så stort nettverk som du har? Å sa han, jeg bygger ikke nettverk, jeg bygger relasjoner, svarte han. Jeg klarer ikke denne nettverksbyggingen, men da er det fint å ha venner som er gode på det, fortsatte han. Han sier at han alltid omgir seg med mennesker som er flinkere enn han, og som kan ting han ikke kan. Slik bygger han gode team som sammen utretter de utroligste ting. Han har ikke snev av konkurranseinstinkt, men utrolig stort instinkt for at samarbeid er veien å gå.

Det var litt som å møte seg selv i døren. Det er jo slik jeg også jobber. Det er jo sammen vi er gode, når alle får lov til å skinne i all sin prakt. Ingen kan gjøre alt, men sammen kan vi utrette mirakler. Vi må se at forskjeller er en styrke, og at alle har mye bra å bidra med, på ulikt vis. Ingen er bedre enn andre, vi har bare ulike kvaliteter. Jeg har invistert mye i gode relasjoner, de får meg til å kjenne meg levende. I disse relasjonene er det mye kraft å hente. Relasjoner handler ikke om possisoner, det handler om noe helt annet. Relasjonene har jeg med meg gjennom hele livet, ikke bare når jeg innehar ulike possisjoner. Jeg eier mine relasjoner på det private og det personlige planet, uansett hva jeg gjør, uansett hvor jeg er. Mine relasjoner er min største rikdom i livet, og de kan ingen ta fra meg. De er mine personlige investeringer, og min kraftstasjon.

Denne uken har jeg tilbragt tid sammen med mennesker jeg har brukt mye tid sammen med, mennesker som kjenner min historie, mennesker som tåler hele meg, mennesker jeg kan være meg selv sammen med. De damene jeg har tilbragt tid sammen med nå gir meg mye kraft og styrke, som jeg tar med meg inn i hverdagen. Om en måned blir det nytt treff med denne powerstasjonen av kvinnekraft. Jeg gleder meg allerede🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s