Å ta livet tilbake🤗

Vi har bestemt oss for å ta livet tilbake, etter byggeboble, pandemi og skriveboble. Når vi først skulle oppleve en pandimi, var tidspunktet passende for oss. Nå er vi imidlertid møkk lei av å stenge ned, åpne opp, stenge ned, åpne opp. Vi er så lei av det at vi holder oss hjemme. Nå måtte til og med ørdføreren be oss komme oss ut, å ta byen i bruk igjen. Vi har på en måte gitt opp det der litt. Nå har vi begynt å tenke på å arrangere selskaper og det å reise på ferie igjen. Vi ser et lys i tunnelen, og en ende på pandemien.

Søndag kommer ungene på middag, og vi skal feire samefolkets dag i februar. Min niese Susanne sendte meg en SMS her om dagen, hun skal lage maten til innvielsesfesten som stadig utsettes. Nå fikk jeg et skikkelig spark bak, og datoen er satt til 2. juli. Det er jo helt rart å planlegge fest igjen, noe som for bare et par år siden var den naturligste ting i verden. Til og med ferier er vi i gang med å planlegge, optimister er vi i alle fall, det skal vi ha.

I går var vi i byen, det var ikke akkurat trangt om plassen.

Det går jo over alle støvleskaft her sør når strømregningene nærmer seg det man betaler i husleie per måned. Vi er heldig stilt, vi investerte i vannbåren varme, i vårt nye hus, og varmer opp huset til en billig penge sammenlignet med de som er avhengig av strøm. Vi bor i et iskaldt land, med nok kraft til å holde oss alle varme, til en rimeligere penge enn det som betales i dag. Når politikerne kommer i possisjon blir de forbausende like. Det samme gjelder i opposisjon, da lover de gull og grønne skoger. Vi har et oljefond, vi trenger ikke et strømfond også. Det er de som har minst som til enhver tid betaler den høyeste prisen. Dette skaper politikerforakt. Og akkurat nå er gapet mellom de som styrer, og de som blir styrt ganske stort. Vi har jo selv valgt inn de som styrer og steller. Jeg kunne tenkt et bedre utvalg, og nye folk, med nye tanker, inn i de største partiene. Folk som har mer kontakt med folk flest.

Nå har vi ikke store strømregninger selv om vi betaler 1,5 gang mer enn i fjor, og vi bruker mindre strøm. Jeg synes likevel det er altfor mye, det slår alle tidligere rekorder. Jeg tenker mer på alle de som nå ikke har penger nok til å betale sine regninger. Det handler om økte priser på strøm, drivstoff, mat og renter. Det handler om solidaritet. Vi skulle protestert mye mer på urett i dette landet. Vi godtar så altfor mye urett.

Da er jeg straks klar for kontoret, og så er det helg🤗måtte du få en nydelig fredda😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s