Endelig helg👍

Da er jeg i havn med nok en kontoruke👍Etter noen timers intens skrivøkt var jeg vel igjennom det herrens år 2015. Nå er det også klart for redaktør. Og selv når hun koples på gjenstår mye arbeid. Det er da pirkearbeidet begynner, der skal kuttes, skrives om, flyttes, pirkes og ryddes. Det gidder jeg ikke tenke på enda.

Jeg er veldig glad for at Per Svein insisterte på at jeg skulle ha et eget kontor utenfor hovedhuset. Nå må jeg ut ytterdøren, og inn en ny for å komme på jobb. Nå kan jeg bare la alt flyte når jeg stenger ned for helgen. Det kan nok se rotete ut for andre, men her er det full kontroll. Mens jeg skriver tar jeg meg stadig i å holde pusten, det er mye enklere enn å puste dypt. Da tar jeg et par tre magadrag før jeg fortsetter. Da Tove og jeg var på skrivekurs i Venezia lærte vi at de beste bøkene ble til ved at man tok tak i de verste opplevelsene i sitt liv, og skrev om dem. Det skulle jeg visst da jeg skrev Alle mot en.

Det var mye jeg ikke visste da, men som jeg vet nå. Jeg treffer mange som går med en forfatter i magen. Det er jo ikke så rart for alle har vi jo minst en historie, som er verdt å fortelle. Mange sier at de går rundt og venter på inspirasjon. Det kan jeg love at det ikke blir bok av. Det å skrive bok er knallhard jobbing. Du jobber også når du ikke skriver. Skal du skrive bok er det bare en ting som gjelder: sett deg ned å skrive. Begynn med en disposisjon. Jo mer du skriver, jo mer inspirert blir du. Det finnes ingen snarveier til å skrive en bok. Du må rett og slett bare bestemme deg, sette av tid, å begynne å jobbe. Det enkleste i verden er å finne unnskyldninger for å la være, men da blir det heller ingen bok.

Så må en finne lommer hvor man tenker på noe annet. Det er forskjelling hva som fungerer for folk. Jeg kan ikke gi andre råd om hva de skal gjøre for å hente opp energi til å fortsette, selv når det butter i mot. Jeg kan bare si hva som fungerer for meg, det er ikke slik at på seg selv kjenner man andre. Noen må ut å løpe en tur, det passer overhodet ikke for meg. Min daglige tur derimot, den kan jeg ikke unnvære.

Jeg er ikke så sosial akkurat nå. Jeg er i min egen boble. Jeg omgås bare noen ganske få. Nå som Per Svein er ute benytter jeg sjansen til å ta de verste takene. Selv ungene skjønner at mamma må være i fred nå. Hun kommer jo ut av hiet igjen. Dessuten kommer snart pappa hjem, og da blir det uansett mer liv i leiren. Han er jo supersosial, selv om han selv i alle år har innbildt seg sjøl at han er introvert?? Vi har alle våre livsløgner🤗

Det er utrolig hva som plutselig er gøy, eller i hvertfall lettere. Husarbeid for eksempel, i går støvsugde jeg og strøk klær. Jeg liker egentlig ingen av delene, men det er bedre enn å skrive om de verste årene i mitt liv. Det er jo helt nøytralt å gjøre husarbeid, det vekker absolutt ingen følelser til liv. Så det er kanskje derfor? Bøker får jeg ikke lest nå, hvilket betyr at jeg ikke slapper av. De bøkene som ligger for tur nå , har litt alvorlige tema. Jeg tror rett og slett jeg får finne meg en feelgood bok, å se om det hjelper? Uansett så ser jeg mye på TV om kveldene nå, jeg har tapet mye. Egentlig foretrekker jeg bøker fremfor TV, men akkurat nå er det unntakstilstand i heimen. Jeg får lest ukeblader, det trenger jeg ikke konsentrere meg så lenge av gangen. Der finner jeg også inspirasjon, men også stoff jeg trenger til ulike prosjekter, prosjekter som ligger på vent.

Det er godt å ha stillhet rundt seg, det kjenner jeg veldig på. Stille morgener uten lyd, før resten av verden har stått opp, er noe av det beste jeg vet. Nå har jeg to blanke dager foran meg, og det fryder meg stort å tenke på akkurat det. Neste uke kommer Per Svein hjem etter tre uker i havet. Da går livet over i en ny rytme. Vi lever tre forskjellige liv, et hvert for oss, og et i sammen. Det skjer i en sykus av en Nordsjøturnus. Sånn har vi hatt det i 36 år. Vi kjenner ikke til noe annet. Livet er ikke det verste man har😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s