Kabaret😍

Vi er inne i den siste delen av året, årets siste dag. Den feires sammen med Tove og John. Den har vi feiret sammen siden vi flyttet til Åros for over 30 år siden. I år blir det også « Same procedure as last year». Per Svein feirer på hotell i Nordsjøen i kveld. Menyen er den samme som den har vært de fleste årene nå, koldtbord. Jeg har ansvaret for kabareten som er en fortidslegning fra 70-80 tallet. Når mamma hadde damebesøk sto dette ofte på menyen. Etterhvert lærte jeg både å like det, og lage det. Det tok sin tid for jeg var et særskilt kresent barn, men det vokste jeg av meg. De siste årene har jeg laget og servert kabaret en gang i året. Jeg lager min egen vri, og den er uten fiskepudding. Normalt har jeg også krepsehaler, men det var ikke å oppdrive på butikken. Da blir det crabstick i stedet.

Når dette er avkjølt ( jeg hjelper til med å skylle det i iskaldt vann), legges det lagvis i dertil egnet form. Jeg har en gammel en fra tupperware, som er helt perfekt til formålet. Bruk det du har for hånden. Deretter heller du over en pose med aspik pisket ut i kokende vann. Avkjøl kabareten litt før du heller den over ingrediensene. Sett det i kjøleskapet om natten, og vips så har du en kabaret. Hvis du ikke har en form som slipper av seg selv, sett bollen i varmt vann til kabareten slipper, og du kan snu den over på et fat. Tilbehør er en saus/ dressing laget av en boks rømme og en pakke majones, godt blandet, og ditt favorittbrød👍

Mamma døde for over fem år siden. Når jeg lager denne retten en gang i året kan jeg ikke unngå å tenke på henne. Og det er en fin ting inn i et nytt år. Godt nyttår folkens og buen appetit😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s