Fra politiske aktivister til politiske rådgivere🤗

I forbindelse med intervjuet i Fædrelandsvennen, om senskader, tok noen kommunepolitikere kontakt med meg. De ville møte team Liland for å få råd og veiledning innenfor mobbefeltet. På grunn av travle dager for oss alle fant møtet sted først i går, over en lunsj. Det ble et fruktbart møte for alle parter. Per Svein og jeg har tilsammen 36 års solid mobbekompetanse etter 18 år som mobbeusatt famile. En erfaring du ikke kan få uten å være direkte rammet av problematikken.

På disse atten årene har det ikke gått en eneste dag uten at mobbing har stått på agendaen. Etter først å ha jobbet alene i mange år med problematikken, åpnet rettsaken, seieren over kommunen og boken min opp nye dører for hele familien. Vi har tatt imot alle seriøse muligheter vi har fått, for å sette et skarpt fokus mot mobbesaken. For oss har dette handlet om folkeopplysning, med det overordnede mål å skape holdningsendringer. Holdninger og handlinger henger nøye sammen. Vi må jobbe med holdninger for å skape endring.

Vi er begge politiske dyr som forstår at endring først kan skje gjennom politikken. Det er der byrder og goder fordeles. Da må vi starte på toppen, der avgjørelser tas. Hvis du begynner i bunnen for å jobbe deg oppover, blir du utslitt lenge før du når toppen.

I starten sto vi som sagt alene, men etterhvert kom stadig flere til, og det resulterte i et nasjonalt mobbenettverk. Vi har hele tiden sagt, og forstått at ingen kan løse dette massive samfunnsproblemet alene. En nasjonal dugnad er det som må til. For å skape endring må alle som er berørt av problemet ta på seg oppgaven. Jo flere vi blir, jo større gjennomslag vil vi få.

Etterhvert fikk vi muligheter til å jobbe inn mot de som sitter med beslutningsmakt. Det er et krevende arbeid, for du må stå på i årevis, å hamre inn det samme budskapet igjen, igjen og igjen, til det sitter der det skal. Vi har jobbet seriøst med å lese oss opp på lovverk, dommer, rundskriv, dokumenter, forskning og faglitteratur. Du må kunne dette til bunns for se hvordan dette henger sammen, og hvordan det kan løses. Det er et tidkrevende arbeid, men helt nødvendig.

I tillegg til dette må du forstå de politiske prosessene, og at ting tar uhorvelig lang tid. Foreldrenettverket jobber kontinuerlig med å sette foreldre i stand til å samle nok kunnskap for å løse egne mobbesaker. Man må ta ansvar og ledelse i sin egen sak. Bare en sak er fulltidsjobb og du må gjøre jobben selv. Men kunnskap er makt også på dette feltet. Foreldrenetverket har atten kjernepunkter de jobber etter, de er deres mandat. Når disse punktene er på plass kan nettverket legges ned. Det kommer ikke til å skje over natten, men den dagen vil komme før eller siden.

I starten var det foreldre og barn som tok kontakt med oss for råd og veiledning, eller for å takke oss for at vi løfter saken frem i lyset. Pressen har tatt kontakt, forskere, studenter, lærere med mere. Vi opplever nå at stadig flere seriøse aktører tar kontakt for råd og veiledning. Vi har trukket oss mer og mer tilbake og latt andre dyktige krefter overta stafettpinnen. I går hadde vi et møte med engasjerte politikere, et møte som gjør at kampånden holdes ved like. Ikke bare hos oss, men også for de vi møtte. Det foregår en sterk energiutveksling i slike møter. Møtet var veldig fruktbart for alle parter. Vi kommer til å holde kontakten. Har vi innspill til aktuelle saker som skal opp sender vi en mail. Har de spørsmål om noe de lurer på tar de kontakt. Vi skal samarbeide til barnas beste fordi barna er vår felles fremtid, og den ønsker vi å ta vare på🤗

2 kommentarer om “Fra politiske aktivister til politiske rådgivere🤗

  1. Jeg leser med interesse dette du legger ut her. Hvilket politisk miljø hadde dere møte med? Er det noen jeg kan samordne med for å få Sentralmakta på rett spor?

    Liker

    1. Vi har snakket med to av de som sto bak det gode innlegget i avisen om at kommunens målsetting om at vi kan tolerere at 5,4 prosent mobbing i skolen, når loven er klar på at det skal være nulltoleranse.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s