Høstmat🍂

Vi er godt inne i lammesesongen. Vi er bare litt trege som ikke har kommet i gang før nå. I går sto fårikål på menyen for første gang i år. Noe så enkelt å lage skal du lete lenge etter.

Jeg lagde en stor gryte i går, slik at jeg også har søndagsmiddagen klar. Disse grytene blir bare bedre av å stå litt, så smakene får blandet seg skikkelig.

Jeg hadde kjøpt en stor pakke med lammekjøtt til 50% avslag. Jeg liker ikke å kaste mat, og kjøper mer enn gjerne kjøtt i tilbudsdisken. Det går som regel rett i fryseren, og tas opp når det skal brukes. Det beste kjøttet er det som selges på halv pris, det er også det møreste. Når det i tillegg er mer økonomisk og miljøvennlig er valget lett.

Når jeg lager fårikål starter jeg alltid med et lag med kål, og jeg avslutter alltid med et lag av kål. Mellom lagene krydrer jeg med salt og mye pepper. Her er det bare å krydre med det en liker, men hos oss skal det alltid smake godt med pepper. Jeg fyller halvveis opp med vann, for både kjøtt og kål avgir mye væske. Så er det bare å koke det opp, skru ned på varmen, og resten gjør seg selv. Jeg liker å langkoke det, for da blir kjøttet mørest, og kålen best. Jeg dobler gjerne trekketiden. I går fikk kjøttet stå på ovnen i fem timer før det ble servert.

Gårsdagen var den kaldeste så langt i høst, så det passet godt med ei varmende høstgryte til kvelds. Det var bare å koke opp noen poteter, så fikk vi det herremåltidet🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s