Den aller første festen, og den aller første klemmen.

Rett før Norge stengte ned, i februar 2020 hadde den faste matglade gjengen sin siste fest på halvannet år. Vi rakk akkurat å få den årlige pinnekjøttaftenen i havn. Så ble det stille. Alle gikk vi inn i egne kohorter og ble der. Selv innenfor vår egen kohort opphørte klemmene, det eneste unntaket var barnebarna som ble most gjennom hele pandemien. Pinnekjøttet til årets pinnekjøttaften ble kjøpt inn hos Listalam før jul i fjor. Det har ligget på fryseren i påvente av bedre tider. Alle de årlige matfestene forsvant inn i koronatåka.

Per Svein og jeg hadde ikke bestilt noen turer da Norge stengte ned. Vi holdt på å bygge hus og hadde hendene fulle, og mere enn det. Så for oss ble det lite å merke til pandemien, for vi hadde ikke anledning til å være så sosiale likevel. Et hus skulle bygges, søppel skulle ryddes. Et annet hus skulle pusses opp og klargjøres for salg. Mens pandemien gikk for fullt, tømte vi og vasket ned et hus. Et nytt hus ble fylt og skulle lages om til et hjem. I løpet av pandemien har vi solgt et hus, og to tomter. Den første tomta rakk vi å selge før Norge stengte ned.

I løpet av vår og sommer har vi hatt tre store prosjekter. Å opparbeide tomten ned mot sjøen og få på plass litt plen. Prosjekt svømmebasseng som ble mer vellykket enn vi kunne forestille oss, takket være tidenes drømmesommer, som traff Sørlandet sommeren 2021. Det største prosjektet var uteboden og annekset. Boden er ferdigstilt,og tatt i bruk av de i leiligheten,og av oss. Annekset er på det nærmeste ferdig. Bare litt listing gjenstår der, og så skal det innredes, men det er bare gøy.

Da Norge åpnet opp var vi på vår aller første ferie, bilferie i Italia. Der var det meteren, munnbind, spriting og koronapass som gjaldt. I Tyskland det samme, men der var det tometeren som gjaldt. Vi kjørte på smale veler langs Comosjøen da Norge åpnet opp. Vi feiret åpningen med en flaske god, prisbelønnet vin, fra Marchedistriktet da vi kom på hotellrommet. Vi gledet oss til å komme hjem til friheten og pinnekjøttfest. I går fikk vi klemt alle våre matglade venner for første gang på halvannet år. Det gjelder også for MacLeods som vi har hengt sammen med gjennom hele pandemien. Nå gjelder det bare å ta livet tilbake med god samvittighet. Nå trenger vi smaken av en normal hverdag. I går lo jeg så fælt at jeg er lemster i magemusklene i dag. Det er det beste tegnet på en vellyket fest🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s