Fra cash- land til kort- land🤗

Vi har feriert mange ganger her i Italia i løpet av de siste ni årene. En ting som alltid har vært klinkende klart var at Italia er og blir et cash- land. Det er nok mange grunner til det, blant de viktigste er den manglende tillit til myndighetene og bankene. Sist vi ferierte her for to år siden var det også slik, alle foretrakk kontankt betaling med cash. Etter at covid19 kom ser det ut til at situasjonen er helt snudd på hodet. Italia er blitt hardt rammet av pandemien, og krisen. Det er helt åpenbart at store endringer har skjedd, og skjer her i Italia. Krise betyr mulighet, og her ser det ut som om Italia har benyttet muligheten for å gå inn i fremtiden med mindre cash for hånden.

Vi har jo også endret oss i denne perioden. Vi har tatt i bruk teknologien som ligger der på nye måter. Teams, hjemmekontor og hjemmeskole har endret vår verden og tankemåte. Verden er stadig i endring, men den som går fra dag til dag merker vi lite til. Det er når de store krisene rammer at endringene går raskere. For oss turister i Italia er endringen fra cash til kort utelukkende positiv.

I går sto shopping på programmet. Vi er ikke de eneste som bor på Ramuse lenger. Et par fra Tyskland er her også. Kvinnen som bor her snakker italiensk, og det er utelukkende en fordel for dem. I går fikk vi også nyte godt av hennes språkkunnskaper. De har vært her over tjue ganger. Ramuse er deres annet hjem, her i Italia. De kjenner alt her i nærområdet. I går tok de oss med til en liten fabrikk hvor de lager håndlagde sko, og til en kashmirfabrikk med alskens strikkevarer.

Her fikk vi også mye historie. Vi befinner oss i et jordskjelvområde. I 2016 hadde de jordskjelv her, og mange pakket sammen og dro, de ville begynne på nytt på et tryggere sted. Etter fabrikkbesøkene tok vi farvel med våre tyske guider, og prøvde lykken på egenhånd. Det resulterte i gaver til alle barnebarna. Vi har god kontakt med hjemmebanen. Der går dagene til jobb og skole. Hjemme er nabotomta sprengt, og det jobbes med maskiner dagen lang. Lille Oline sover seg gjennom bråket, heldigvis. Vi gleder oss alle til grunnarbeidet er gjort👍I dag er vår siste dag i Marche, og den skal nytes ved havet. I morgen fortsetter vi til nabofylket Umbria. Men først skal denne dagen nytes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s