Carabinieri.

I går da vi hadde forlatt Ramuse for dagens utflukt ble vi stoppet av politiet, ikke det lokale, men av Carabinieri. Politistyrken i Italia er delt opp, og Carabinieri er en av to politistyrker som styrer både over de sivile og millitære styrker. Den andre poltistyrken som har samme mydighet er fimanspolitiet. Jeg hadde ikke tenkt tanken på at vi kunne bli stoppet en gang. Gemalen hadde gjort det, og i går hadde han på følelsen at han kunne bli stoppet, og kjørte deretter. Ikke at han kjører villmann uansett, for vi andre merket ikke noe. Så langt unna folkeskikken ble vi stoppet av politiet. Førerkort og vognkort måtte frem før han forsvant og ble borte i en halv evighet. Heldigvis hadde vi fylt ut både innreisepass, og hadde koronapass og passene i orden. De ble ikke sjekket, men vi regner med de kunne sjekke alt på nett, og hadde alle tilganger. Etter en lang stund kom han tilbake og leverte Per Svein sertifikat og vognkort, og ønsket oss en god dag.

Jeg tenkte å si litt om koronasituasjonen her i Italia. Folk bruker, og har med seg munnbind overalt. Kyssing, klemming og klapping av den itslienske sorten ser vi lite til. Italia er blitt hardt rammet av koronasituasjonen, de hadde Europas eldste befolkning. De tar ikke lett på situasjonen. Munnbind er med overalt og brukes innendørs på kjøpesenter, cafe, bensinstasjoner mm og der man ikke kan holde meteren. Spriting og sprit er en del av den nye normalen, og overalt finner du bruksanvisning over hvordan hendene skal vaskes. Dette har de kontroll på. Beveger du deg inn er sted uten maske får du passet ditt påskrevet. Italienerne går ikke stille i dørene.

For øyeblikket bor vi langt unna turistområdene. Marche er italienernes sted for å feriere. Det har alt man kan ønske seg, Italia i et miniatyr, men masseturismen har ikkeoppdaget denne perlen enda. Det betyr at vi har milevis av strender for oss selv, og her er uhorvelig med plass til alle. Det eneste som er litt dumt er at de ikke snakker mye engelsk i denne regionen, men det er utrolig hva man kan få kommunisert med armer, ben og noen få italienske gloser. Her er fortsatt sol, sommer og fantastiske badetemperaturer. Vi er også utenfor sommersesongen nå da skolene har startet opp igjen her i Italia. Vi holder oss stort sett for oss selv og lader batterier. Vi koser oss i disse vakre omgivelsene, og har nå vært på loffen en uke. Vi nærmer oss halvveis i turen, men tar en dag av gangen🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s