Ferdig stemt👍

I år, som alle andre år ble det forhåndsstemt. Vanligvis gjør vi dette på grunn av rypejakta, ingenting må forstyrre den hellige tiden på året. I år reiser vi på ferie på selveste valgdagen, og er ute av landet før stemmelokalene åpnes. Vi har ikke noe fast parti som vi stemmer på, og rett som det skvetter stemmer vi forskjellig. Vi tar en vareopptelling før hvert valg, før vi lander. I år som andre år har det vært vanskelig å lande. Vi hadde bestemt oss for å stemme første dag, for bli ferdig med det så og si. Når vi først har bestemt oss ser vi oss ikke tilbake.

Robert sa det slik i familieuken: jeg er glad for at vi ikke har et fast familieparti som alle «MÅ»stemme på. Det at vi før hvert valg kan diskutere hva vi synes er viktig, hva vi synes er dårlig, eller hva som er bra, det liker jeg. Og så lander vi der vi selv vil uten innblanding.» For meg som mamma er det bare en ting som er viktig, og det er at det stemmes. Det må dokumenters og rapporteres mor for å unngå å bli gjort arveløs. Så dette er en viktig og alvorlig ting. Det finnes bare en regel, alle må delta i demokratiet, alle må tenke sjøl, og alle må stemme.

For første gang skulle vi stemme ved Sametingsvalget. Vi hadde ikke snøring, valgkortene var ikke kommet, så vi håpte det ordnet seg. Da vi kom til stemmelokalet sa jeg: Vi skal stemme ved Sametingsvalget, men har ikke mottatt valgkortene, kan dere fikse det så vi slipper å komme tilbake en gang til? Jeg så bare skrekken i blikket til han som satt bak plexiglasset. Sametingsvalget? Det har vi ikke tenkt på, nå satte du oss ut. Dette må vi finne ut av. Vi må bare ta noen telefoner. Helt i orden sa jeg. Kan dere stemme på Stortingsvalget mens vi finner ut av ting? sa han. Ja, det kunne vi. Da vi kom inn i boksen fant jeg ut at vi kunne stryke på listene. Og det har jeg savnet mang en gang. Så jeg stakk hodet ut av boksen for å høre om det stemte, og om jeg kunne låne en penn.

Det fikk jeg, og nå ser listen helt ut som jeg vil den skal se ut. Pennen kunne vi beholde for det er jo coronatid.

Da var det ny seddel, og inn i boksen igjen for å stemme. Videre tilbake til skranken for å hente valgkort underskrevet av han bak skranken. Alt dette skulle opp i samme konvolutt, før det ble puttet i valgurnen. Nå har de dreisen på dette før Robert kommer og skal avgi sin stemme til Sametingsvalget.

Nå har vi gjort borgerplikten vår, og er strålende fornøyde med nettopp det👍Godt valg folkens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s