Plutselig leieboere🤗

Da vi våknet opp i går morges hadde vi ikke tenkt at vi før dagen var omme, skulle inngå en avtale om utleie av leiligheten vår. Vi la den ut i november, og mange kom og kikket på den. De riktige dukket ikke opp, og etter en måned trakk vi annonsen, og tok juleferie. Vi hadde mye annet vi måtte og skulle få gjort. Etter å ha fått unna en haug med ærend, og fått vasket både kontor og hovedetasje i går, satt vi oss ned for en pause.

Per Svein sjekket nettet og så at et ungt par ønsket å leie en leilighet så raskt som mulig. Den leiligheten de bodde i nå var full av mugg. De hadde dyr, og en baby på vei. Vi har tatt høyde for alt i leiligheten, med pergo, klinker, og overflater som lett kan vaskes og/ eller males om. Han sendte først en melding om at vi hadde en helt ny leilighet som sto innflyttingsklar, på Langenes. Svaret kom med en gang, kan du sende noen bilder. Det gjorde han, samtidig som han henviste til instagramsiden vår, casa_amore_langenes.

Det tok ikke lang tid før han fikk svar, og de spurte om å komme på visning. De kom i det solen gikk ned, og vi kunne se at begge falt pladask både for leiligheten og beliggenheten. Etter visningen tok det ikke lang tid før det kom melding fra paret om at om det var greit for oss ville de gjerne leie hos oss. Vi fikk litt flashback i går, vi tenkte tilbake for 33 år siden, i disse dager. Vi bodde på hybel på Hesland i Mandal. Jeg jobbet som kokk på kjøkkenet på Heslandsheimen. . Vi bodde i hybelhuset. I januar var jeg høygravid med Kristoffer, og vi ville flytte tilbake til Søgne før fødselen. Det var lettere sagt enn gjort. Det var ikke noe ledig å oppdrive. Vi skulle bygge vårt første hus, og sto i husbankkø. På den tiden var det vanlig å stå i kø et år før du fikk tilsagn om lån.

Per Svein fikk høre om en leilighet på Sørheia som kanskje skulle leies ut. Han gikk på døra og spurte om de hadde en leilighet ledig. Svaret var at de hadde det, men at de ikke hadde tenkt å leie den ut mer. De skulle bruke den som festlokale for sønnens konfirmasjon året etter, i mai. Per Svein ga seg ikke, og forklarte situasjonen. Og de leide den ut til oss for en billig penge, for vi skulle jo bygge hus sa de. Vi måtte bare være ute til siste dag i april året etter. Vi fikk verdens beste hybelverter det drøye året vi bodde hos dem. I dag er begge døde, men vi tenker tilbake på dem og den tiden vi bodde der med stor glede.

Nå er det paybacktime og på tide å pay it forward. Til ungene skrev jeg, vi har fått leieboere. Nå blir det baby i huset i mai. Det tar jo altfor lang tid med flere barnebarn🤗Nå skal vi bare få skrevet kontrakt, og fått tørket støv og vasket leiligheten. Den fikk full nedvask i oktober, så det tar ikke så lang tid. Før solen var gått ned var siste punkt på todolisten krysset av. Et hus solgt, tre tomter solgt og leilighet leid ut. Hverdagen kan starte i Casa Amore.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s