Klare for samefolkets dag💙❤️💚💛

I går kom Per Svein hjem fra havet. Det er fem dager før normalen. Han sto over fem dager for en kollega i november, og får disse tilbake nå. Det er jo helt topp at han kommer hjem til samefolkets dag. Det blir ingen stor fest i dag på grunn av koronasituasjonen, men en liten markering med de nærmeste blir det. Hadde vi hatt en normalsituasjon skulle vi hatt åpent hus i dag. Det får vi ta til neste år, dette huset er laget for fest, og vi har plass til mange.

Per Svein bestilte reker til middag i går, så jeg tok turen til butikken,og sørget for både reker og krabbeklør. Det er jo så digg, og på denne tiden smaker det helt fantastisk.

Mannen min er veldig stolt av å jobbe i et firma med fokus på mangfold og integrering. I høst meldte Per Svein, Kristoffer og jeg oss inn i samemantallet. Vi vil reise kjerringa, som min mor ville sagt. Det samiske folket befinner seg i Norge, Sverige, Finnland og Russland. De fleste samer bor i Norge, og i Oslo finner du flest samer. Veldig mange vet ikke at de er av samisk slekt. Fornorskningsprosessen har skylden for dette. Fremdeles lever samehetsen i beste velgående, dessverre, men på sikt tenker jeg det vil endres. Det er ingen grunn til å skamme seg over å være samisk, men det er uendelig mange grunner til å være stolt av nettopp det. Det er et folk som har tålt, og som tåler mye. Det handler om motstandskraft når livet er på sitt verste. Eller som min farmor brukte og si, vi står han nu av. Hun brukte hele sitt 97 årige liv til å skjule identiteten sin. Så kommer jeg og spolerer hele greia. Jeg er sikker på at hun tilgir meg i sin himmel, for jeg er jo pia hennes❤️

I går hadde de en diskusjon på morgemøtet på plattformen, før Per Svein reiste hjem. De måtte jo flagge på samefolkets dag. De hadde ikke det samiske flagget, men de hadde regnbueflagget. Flagget står for mangfold, så det ble bestemt at det skulle heises i dag. Da Per Svein sa at han var same og var registrert i samemantallet, fikk han mange overraskede blikk. Var virkelig den sindige sørlendingen same?? Hvordan i alle dager hadde det gått til. Det er jo så enkelt som det kan bli. Har du en morfar fra Lyngen i Troms, ja da stiger oddsene for nettopp det. Jeg har gitt den sindige samen i oppdrag å få kjøpt inn sameflagget til plattformen, til neste års nasjonaldag. Faktisk så mener jeg at det er et av de viktigste oppdragene som gjenstår for ham, før han går av med pensjon. Nå skal jeg få i meg frokost og få sameflagget på plass i stativet. Så kan feiringen starte. Gratulerer med dagen til alle samer❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s