Julekort 2020🎄🎄🎁🎁🎅🎅🌟

Da er vi kommet til årets julekort, i dette spesielle året 2020. Vi har nok vært forskånet for de verste konsekvensene av årets koronakrise. Da Norge stengte ned hadde vi allerede i mange måneder vært i vår egen lille byggeboble, og den har vedvart stort sett helt frem til nå.

Vi har hatt hendene fulle, med oppussing og salg av huset i Tjønneveien. Vi har levert 13,6 tonn bygningsavfall, og finsortert alt for gjenvinning. Vi har ført miljøregnskap på dette, som vi nå har overlevert byggleder Vibekke. Vi har ferdigstilt husdrømmen her på Langenes. Vi har solgt og overlevert huset i Tjønneveien, og vi har solgt de to siste tomtene. Vi har holdt flerfoldige mennesker i arbeid, noe som må sies å være en stor velsignelse i denne tiden. Selv om samfunnet til tider har stengt ned, har vi bidratt til å holde hjulene i gang.

Det er mange venner vi ikke har truffet siden nedstengningen av landet i mars, men til neste år håper vi å få truffet alle igjen. Vi har ikke reist noen steder i år, hvilket jo er nærmest naturstridig for to reiseglade mennesker. Vi skulle vært i bryllup i Danmark i juni, men de åpnet ikke grensene før mandagen etter. Min niese og hennes mann ble likevel godt gift, og fikk en nydelig feiring, om enn i mindre skala en tenkt. Heldigvis fikk foreldrene være med. Ekteskapet er nå velsignet med en liten gutt, som ser dagens lys i februar. Min 17 måneder yngre bror blir da bestefar for første gang. Selv har jeg hatt den store gleden i over 11 år, så dette er sannelig på høy tid❤️

Vi har bare holdt oss rundt fortet i år, sommerferien hadde vi hjemme, og vi hadde det helt topp. Vi fikk til og med flere turer ut med båten, her i Søgnes vakre skjærgård. Vi manglet ingenting.

På tross av korona har både Robert og Benedicte fått vikariater, som stadig utvides, Robert som saksbehandler hos NAV, og Benedicte som bioingeniør på sykehuset i Kristiansand. Robert har blitt huseier, og kjøpt den tomannsboligen har har leid av kommunen de siste fem årene.

Vi har hatt god kontakt med de som tilhører vår kohort, men vi har sluttet å klemme og holder god avstand. Og det går veldig greit, dette vil jo gå over, mest sannsynlig i løpet av det neste året. Vaksinen er på vei, og det vil bidra til at vi raskere kan komme tilbake til et mer normalt liv.

Vi har opplevd å nå mange mål, få oppfylt drømmer og seiere dette året, men vi har også opplevd tap. Tap av frihet, tap av samvær med folk vi er glad i, men det aller største tapet, var tapet av Rune. Vi burde nok vært mer forberedt på det tapet, men det kom som lyn fra klar himmel. Heldigvis kom han på besøk tre dager før han døde, han var sliten til margen. Det var da jeg skjønte hvor dette bar. Vi har mistet en bestekompis, en som alltid var der, en som heiet, trøstet, lo og gledet seg sammen med oss. Han kommer til å bo og leve i våre hjerter så lenge de slår.

Denne julen skal vi feire i nytt hus, med kjempegod plass. Per Svein feirer julen på Ekofiskfeltet, som så mange ganger før. Der forbereder de seg også til jul.

Han kommer hjem den 30, til pinnekjøttaften og feiring med barn, svigerbarn og barnebarn. Selv føler jeg at jeg har trukket vinnerloddet denne julen. Kristoffer, Robert, Daniel, Jhonny og Amilia kommer og feirer julaften med meg. Pandora feirer hos mamma og hennes familie. Benedicte og Synne feirer julaften hos sine opprinnelsesfamilier. Og alle møtes hos oss den 30 desember.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s