Snekker og elektriker har gjort seg helt ferdige🏡

I går kom snekkeren for å gjøre seg helt ferdig. Det var en liten list i gangen i leiligheten, og en list i kontordelen min som skulle på plass. Han skulle også sette inn skyvedører i badet på leiligheten. Nå er leiligheten helt ferdig, det mangler bare et overbygg over utgangsdøren, men det kommer om en måneds tid.

Elektrikeren kom også, han skulle sette inn en stikkontakt i øya, Hth- kjøkken måtte bare gjøre seg ferdig førsf. De ble ferdige på fredag. Det var også en spot utenfor inngangsdøren vår som ikke lyste. Den ble byttet ut. Vi byttet ut speilet fra Rusta, på hovedbadet, med et speil med lys i. Det kjøpte vi på Megaflis, på lørdag. Elektrikeren sørget for at vi fikk lys i speilet. Speilet fra Rusta vil få plass i utestuen til våren.

I går fikk jeg henvendelse i en erstatningssak, igjen.,Jeg har fulgt saken i noen år. Jeg fikk den fra Barneombudet i sin tid. Barneombudet kom til kort i sin rådgivning om erstatningssak. Juristene der er gode på jus, men de har ikke den menneskelige erfaringen i selv å kjøre en slik sak. Dermed fikk jeg en henvendelse fra dem, mor trengte råd fra en annen mor som selv hadde vært med på å kjøre en sak. De hadde ikke mer å stille opp med, sa juristen, som kontaktet meg. Jeg har vært i kontakt med familien i en periode over flere år. Det tar tid å bygge opp krefter og mot for å gå til sak. Det kan få enorme konsekvenser både økonomisk og menneskelig. Og i kampen mot Goliat tar ingen på deg med silkehansker, men vi mennesker vokser når vi klarer det vi i utgangspunktet tror vi ikke skal klare.

Derfor er det viktig at man er nøye med hvem man omgås, og hvem man tar imot råd fra. For rådene er mange, fra fjern og nær. Folk uten kompetanse på feltet uttaler seg i hytt og gevær. Da må man lukke ørene, å lytte innover i stedet, man må stole på seg selv. Vi fikk altfor ofte høre at det var umulig, at det ville bli for tøft, at vi ikke kom til å klare det, eller vinne frem. Altfor mange ønsker å ha deg i en offerrolle. Det at du tør, og klarer noe som i utgangspunktet skremmer andre, kan få dem til å gi råd, som ikke er gode for deg, eller saken din. Saken er den at du klarer det du bestemmer deg for å klare, og når du først har bestemt deg, klarer du mer enn du trodde var mulig. Dette vet du ikke før du har prøvd.

Kjærvik har denne saken, så jeg vet familien er i de beste hender juridisk, og menneskelig. Jeg lar Kjærvik styre jussen, men vi er ikke alltid enige i strategien ellers. Det lever vi godt med begge to. Han anbefalte oss ikke å la media følge vår sak, men vi sto på vårt. Det viste seg å være er klokt valg, i vår sak. Kjærvik ga oss full honnør for det i ettertid. Det er ikke alltid jeg anbefaler bruk av media før saken er over, man må ta hensyn til helhetsbildet. Det kommer også an på saken, og om den har et innhold som det er viktig å opplyse verden om. Jeg var også inne i en Kjærviksak som gikk til forlik mellom partene. Kjærvik kom med forsiktigere anbefalinger enn det jeg gjorde. Han mente det ikke var mulig å få mer ut av kommunen. Jeg var uenig, her var det altfor mye som sto på spill for kommunen, mente jer. Familien presset på for et bedre forlik. Det endte med at kommunen godtok samme beløp som en rettsak ville gitt. Man skal med andre ord ikke gi opp så lett. Juristene hos Barneombudet fulgte denne saken. Da jeg snakket med dem om dette forliket, og at jeg bisto familien, og fikk dem til å forhandle med Kjærvik også, og at dette ga full utteling, svarte hun: du må huske på at Kjærvik bare er en advokat🤗Så jeg ligger ofte bak der og følger mange av sakene hans, og det vet han, men det lever vi godt med begge to.

Vi lever så godt med det at da Karianne og jeg var innom kontoret hans, etter et traumekurs hos RVTS, i fjor, ville han at Karianne og jeg skulle starte et kompetansesenter. Vi bare så på hverandre og sa, nei det orker vi ikke nå. Men han ga seg ikke. Da sa jeg bare, ok, hvis du blir med, da bare gliste han og sa: jeg har i alle fall nok saker. Han var også interresert i å ta en traumeutdanning. Han trengte det sa han, han møtte så mange traumatiserte mennensker i disse sakene, han ville lære mer. Er det rart jeg sender folk den veien når de trenger advokathjelp???

I går sendte han en sak til en ny kommune. Mor er klar på at uten min bok hadde de nok ikke gjort dette. Jeg er motstander av at folk som ikke selv har gått denne veien, og opplevd dette, sier at dette klarer du ikke. Alle, absolutt alle er pisseredde når de tar opp kampen mot Goliat, men det å overvinne frykten, skal ingen få lov til å ta fra deg. Den gevinsten fortjener alle som tør å stå opp for seg selv, og for sine barn. Vi mennesker klarer mye mer enn det vi selv tror. Det å stå opp for seg selv og barnet sitt betyr mer enn noen kan fatte. Det å vite at man prøvde, at man gjorde alt man kunne, uten et snev av tvil, det er det aller viktigste her. Kjenner man sterkt at man ikke klarer å la saken ligge, bør man få en gjennomgang av en dyktig advokat på feltet. Har man en sak som holder i retten , da skal man gå all in. Da skal man omgi seg med en heiagjeng som har troa på deg og saken din, og da kan mirakler skje💙

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s