Klare for overtakelse👏👏👏

I går dro vi ut på huset etter frokost. Der var det allerede full fart.

Vi fikk fylt opp hengeren en siste gang for levering av byggavfall. Nå er vi ferdig med vårt miljøregnskap. Vi har hatt 50 turer til gjenvinningsstasjonen på Mjåvann det siste året. Vi har prøvd å kombinere det med andre ærend. Vi har da kjørt 150 mil for å levere søppel. Vi har levert 13680 kilo. Kroppen min, for ikke å si armene mine, er veldig klare for å avslutte denne formen for trening.

Vi dro videre til Obs hvor vi her om dagen hadde observert middagstallerkener for ti kroner stykket, i fargen turkis.

Vi var innom Biltema og bestilte en garasjeinnredning vi lenge har sett på. Nå skal det bli orden i heimen.

Siden vi ikke hadde hørt noe mer fra Hth- kjøkken på mail eller telefon, fant min mann ut at han ville ta turen innom. Han ville snakke med sjefen. Jeg valgte å bli igjen i bilen, hvilket var lurt. Per Svein strente inn og ba om å få snakke med sjefen. Så ble han dratt gjennom hele butikken, han lo mens ham fortalte det. Vet du hvem sjefen var spurte han? Nei, svarte jeg. Det var han du ikke likte, og så lo han igjen. Han som brukte hersketeknikker? Han jeg måtte be om å la meg snakke ferdig, både en og to ganger? Han jeg sa jeg ikke ville snakke mer med? Han jeg ba om å ta resten med deg? Han jeg fortalte at alle de andre jeg har snakket med på huset har vært hyggelige å snakke med, i motsetning til deg? Han jeg sa dette og enda mer til. Ja, det var helt fantastisk at du gjorde det sa han, og lo enda mer. Hadde jeg visst det var sjefen, skulle jeg sagt enda mer.

Vel han hadde ikke mye høy i hatten da han snakket med min mann. Jeg synes nesten synd på han så gemalen. Nei, vet du hva svarte jeg, han der er det ikke mye synd på. Per Svein lekset opp for ham om at maken til dårlig kvalitetssikring hadde ikke han sett. Hvor vanskelig kan det være å få på plass en ny oppvaskmaskin sa han, da sjefen over alle sjefer sa den ikke kom fra Danmark før den 21 oktober? Hadde jeg vært deg sa gemalen så, hadde jeg kjøpt den samme på Elkjøp nå. Det var akkurat det jeg hadde tenkt nå sa sjefen.

Så la han ut om at montørene hadde måtte gå fra en jobb på Søgne omsorgssenter, for å jobbe hos oss på kveleden. I alle dager sa jeg til gemalen, så kommunen er viktigere kunde en oss? Hadde jeg vært der hadde jeg ikke klart å holde kjeft, da skulle han fått en forelesning om Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Og gubben lo og lo. Sjefen over alle sjefer skulle ringe senere på dagen , når han fikk mer oversikt. Per Svein sa det fortsatt manglet en dør i kjøkkenet nede. Da måtte sjefen ringe montøren for å få dette bekreftet, hvilket han fikk. Dette foreligger også i mailene vi har sendt fra historien bak dette kjøkkenmarerittet. Per Svein viste ham bildene fra instakontoen på huset, der han med selvsyn fikk se hva som manglet.

Vi dro hjem for å laste av før Per Svein skulle møte elektrikeren for en gjennomgang. Hth kjøkken mente elektrikeren bare kunne sette opp en stikkkontakt i øya, selv om skuffene ikke var kommet. Heldigvis har elektrikeren en langt høyere grad av yrkesstolthet enn Hth- kjøkken, så han kommer tilbake når skuffene en eller annen gang dukker opp i øya, for å fullføre jobben,, på best mulig vis. Enn så lenge får vi klare oss med skap i øya.

Byggleder Vibekke var på huset og Per Svein fikk tatt ut litt kjøkkenfrustrasjon på henne.

Vi fikk snekker Ronny til å bygge ned taket i kjøkkenet over innredningen. De hadde gjort dette hos bror Herleik, og vi kopierte ideen. Målene ble gitt snekker og byggleder av Hth-kjøkken. Da kjøkkeninnredningen kom viste det seg at den var for kort. Dette kunne fikses, men hvem skulle betale regningen? Hth kjøkken nektet. Da snekker Ronny fortalte dette sa jeg: de var ute og kontrollmålte kjøkkenet rett før ferien, og da målte han som kom fra Hth også dette. Det har jeg tatt bilde av og dokumentert i bloggen. Da gikk Vibekke inn i bloggen, fant innlegget datert og dokumentert. Han som da hadde blånektet i evighet måtte bare legge seg paddeflat. Så den regningen går nå til Hth- kjøkken. Alle er nå veldig glade for å ha en som dokumenterer og blogger om hele byggeprosessen, slik at det bare er å gå tilbake å se på historien.

Da hadde jeg gnålt om dette fra jeg sto opp, at jeg håpet vinduene også skulle tas. De var fulle av salt og skitt.

Sjefen over alle sjefer ringte i går ettermiddag. Oppvaskmaskinen skulle komme mandag. Da får rørlegger gjort seg helt ferdig. Han kommer for å motere dusjveggen i hovedbadet, og skal montere vaskemaskinen vår, og oppvaskmaskin i leilighet når han kommer. Kjøkkenmontørene skal også sette inn ei hylle i et av skapene i øya, for det manglet også. Skuffene hadde han fremddeles ikke peiling på når kom, det skulle han finne ut innen mandag. Selv om han tidligere i uken sa at de kom på torsdag som var. Noe de åpenbart ikke kan ha gjort. Vi kommet nok til å ha disse kjøkkenfolkene i hælene enda en stund😱

Nå har engelen med boksehansker flyttet inn i huset. I dag stiller en hel gjeng med folk for å hjelpe oss med flytting av det meste og tyngste, resten tar vi pø om pø. Huset skal ikke overleveres før 1. Desember, så vi har god tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s