Finansieringen på plass🤗

I går var det dags å få på plass finansieringen for betalingen av sluttregningen tii Hellvik hus. Vi har hatt en god avtale med dem. Alt betales i en regning når huset er ferdig. De har hatt oppgaven med å selge våre tre tomter mot at de får byggeklausul. To tomter er solgt, en av de er straks ferdig utbygd. Overtakelsesdato er 15.oktober. På den andre tomten er tegningene klare, og de er godt i gang med papirarbeidet for oppstart. Beregnet innflytting er september 2021. En tomt gjenstår å bli solgt. Det kommer når det kommer.

Ting begynner å falle på plass. Prosjektet vi har hatt siden 2006 er inne i siste fase. Vi kan nå høste av det vi har sådd. Vi har opplevd en del spekulasjoner rundt vår økonomi, og hva dette prosjektet koster. Familie og venner har blitt utsatt for utidige forhør. Det hører ikke hjemme noe sted. Det har vært ubehagelig for de som har blitt utsatt for det. Vi har valgt å tie det i hjel. Ingen utenom team Liland vet hva dette prosjektet koster. Sånn skal det fortsette å være.

Huset i Tjønneveien er solgt, overlevering skjer 1.desember. Det betyr at vi har god tid på å flytte ut alt, å få vasket ned. Da dekkes gjelden vi har til nå, og overskuddet føres over til vår bygg/prosjektkonto. De skal brukes til å ferdigstille tomten ute, til neste år. Vi har fire båtplasser i den nye båthavnen, som eies genuint av oss to. Vi beholder to selv, en blir solgt til de som kjøpte tomt av oss sist. Den andre blir tilbudt solgt til de som kjøper siste tomta. Hvis ikke de vil kjøpe den vil Repstad eiendom kjøpe den. Vi eier også en del båtplasser sammen med de andre grunneierne vi kjøpte området sammen med. De skal også selges.

Jeg fortalte i et tidligere blogginnlegg at jeg måtte inn til byen hele tre ganger for å få legitimert meg, for at DNB skulle betale ut pengene for tomta vi solgte sist. Det holdt ikke med pass og bank id, jeg måtte også opprette konto og kundeforhold med banken for å få oppgjøret. Jeg er glad for at vi er kunder i den lokale banken. Det tok oss et kvarter å få på plass finansieringen i går. Når siste tomt er solgt skal pengene gå rett til nedbetaling av lån. Vi blir da sittende igjen med mindre lån enn vi har i dag. Og vi har en leilighet som skal bidra til nedbetalingen. Vi har med andre ord stålkontroll på økonomien, slik vi alltid har hatt. Vi ligger godt innenfor femti prosenten, som betyr at vi vil få bankens laveste rente på lånet. Det er også fint å få med seg. Da er enda en ting krysset av på listen over alt som skal gjøres. Det er rett og slett deilig å få det gjort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s