Avgjørelser tatt på strak arm👍

Det går i 190 for tiden. Vi er helt klart på oppløpssiden, for å haste i vei over målstreken. Per Svein kom hjem onsdag, og etter litt mat og drikke, dro vi ut på tomta for å fylle et tilhengerlass med bygningsavfall. Deretter var det hjem for en rolig aften. Gårsdagen besto av en serie med ærend, og haugevis av kjappe avgjørelser. Før vi dro på fyllinga hadde vi rukket å bestille litt møbler hos Jysk. Vi er takknemlig for det store internettet for tiden.

To lenestoler til biblioteket er på vei til oss.

Det samme gjelder for en benk til gangen.

Og en sovesofa til kontoret. Det kan være greit å ha en ekstra sovemulighet om det skulle knipe. Det fine med Jysk er behagelige priser, og møbler med lang levetid. Alt behøver jo ikke være svindyrt.

Turen gikk til fyllinga, hvor vi ble ønsket velkommen tilbake etter sommerferien. Nå har jo vi vært innom i ferien også, men da har vi truffet ferievikarer. De har også vært hyggelige og utrolig behjelpelige. Å komme på fyllinga nå, kjennes som å komme hjem. Vi leverte to lass på tilsammen 750 kg i går, så det monner litt. Mens vi fylte opp hengeren ute på tomta i går, kom en av murerne med spørsmål til oss. De skulle sette i gang med klinkene. På vaskerommet og badet nede har dere samme type klinker: sa han, men to ulike farger på fugene, kan det være riktig? Jeg så at gubben ble helt tom i blikket, og fikk assosiasjoner til sangen: midt oppi hue har jeg ingenting, bare rundt omkring, bare rundt omkring. Hjernen min jobbet på høygir, og spolte tilbake til møtet med Noorfloor, og bestillingen av klinker, fuger og alt som hører til. Vi fikk en fantastisk service fra herr Eftestad fra Søgne. Det var flere måneder siden dette møtet, og erindringen om dette lå langt bak i bakhodet. Så dukket minnene opp. Joda sa jeg, det er rett. Vi har ulik farge på baderomsplatene i de to rommene, derfor. Craced cement på badet ( lyst), og svart høyglans på vaskerommet ( mørkt).

På vei hjem fra fyllinga gikk turen innom Europris. Der kjøpte vi et lite cafebord til kontordelen, en grønn baderomsmatte til å ha på badet nede, og litt deler til vårt selvkomponerte servise, til kjøkkenet. Vi har valgt en fargeskala i blått, turkis og grønt, som resten av huset. Vi kjøper ulike deler på ulike plasser. Litt her og litt der, noe nytt, og noe brukt. Serviset har fått navnet : En fant av hvert slag. Fordelen er at om noe knuses og går i stykker, kan vi bare kjøpe noe innenfor nevnte fargeskala. Himla greit.

Etter en kaffepause hjemme, og sortering av papirer og tegninger, gikk turen til XL bygg og Hellvik hus. Vi har hatt platting langs huset i underetasjen ute på anbud. Vi fikk et tilbud av byggleder hos Hellvik hus som var veldig bra, men et som var enda bedre av XL bygg. De har levert alle materialer på huset vårt, så der har vi superrabatter på materialer. XL bygg har en avdeling som min mann hele tiden har kalt fiks ferdig. De gjør alt helt ferdig for deg. Jeg har da også kalt dette for fiks ferdig, men ingen jeg har snakket med har hørt noe om det før. Da vi sto utenfor døren skjønte jeg hvorfor, vi skulle møte avdelingsleder for klappet og klart, og det er jo fiks ferdig😂😂Han sa det passet godt for dem å ta oppdraget nå. Han hadde to snekkere som holdt på å pakke ned verktøy etter å ha bygget en hytte. De skulle til med en ny hytte om fjorten dager. Og da var det greit å ta litt plankekjøring mellom disse hyttene. De begynner på mandag, og materialer ble bestilt i går. Jeg bare digger når alt klikker på plass.

Deretter var det en trapp opp for å signere kontrakten på salg av tomt, solgt 3 juli.

Senere på dagen kom det mail om at jeg måtte inn til dnb for å legitimere meg. Per Svein er legitimert, da han har dnb-kort gjennom jobben. Så det blir en av de tingene jeg skal få gjort i dag.

Etter lunsj i heimen dro vi og hentet Robert. Han og Per Svein skulle i møte med boligtjenesten i byen, for overtakelse av huset, i leie før eie programmet. Nå er det gjort, finansieringen gjennom husbanken skal på plass, resten går nå via nettet. Det er bare tiden og veien, så kan vi krysse av for dette prosjektet også. Jeg løp rundt i byen, og kjøpte litt stæsj til huset, på salg, mens gutta bedrev møtevirksomhet.

På vei til Sørlandssenteret, stakk vi innom Kristoffer for henting og levering av diverse papirer. På Sørlandssnteret dro vi til Elkjøp for å hente ny tørketrommel, som vi hadde bestilt. Vi må ha kondenstrommel på Langenes. Mens gutta hentet tørketrommel, raidet jeg Rusta for stæsj til soverom, kontordel og kjøkken. Det er helt utrolig hvor mye en kan få sopa sammen på rekordtid. Da jeg kom ut med en Rustapose på størrelse med en av de blå IKEAposene, ble jeg nesten møtt av applaus. Snakker om powershopping. Gutta var imponert.

Da vi kom så langt var vi gørrsultne. Vi kjørte innom Burgerking og handlet middag til Robert og ungene, og oss selv. For uten mat og drikke duger helten ikke. Da vi endelig kom oss avgårde havna vi i tidenes rushtrafikk. Mens vi satt fast ringte murer, og lurte på hvordan vi ville ha flisene lagt i leiligheten. Vi så på hverandre med tomt blikk. Hvilke alternativer har vi spurte min bedre halvdel, håpefullt? Vi fikk tre alternativer, og var like tomme i blikket. Det er litt vanskelig å se for seg sa gubben, ja sa murer. Hva ville du valgt? Fortsatte gubben. Jeg ville valgt det siste sa murer, da tar vi det sa jeg. Det er ikke så mange som velger det, sa han. Da tar vi det i hvert fall sa jeg. Du får blankofullmakt sa gubben, vi stoler fullt og fast på deg, sa han videre. Ja, dette var enkelt sa murer, det syns vi også sa jeg. Er det noe jeg har lært i denne byggeprosessen så er det at det ikke bare er erfarne fjellfolk en skal lytte til, man skal også lytte til erfarne håndtverkere👍

Da vi først var i farta dro vi innom bruktbutikken på Mjåvann. Der selger de mye bra, for en slikk og ingenting. Jeg har gjort haugevis av kupp der til det nye huset. I går var det Robert som vant i lotteriet der oppe, og gjorde mange kupp. Alt trenger ikke være så dyrt, og alt trenger ikke være nytt.

I går landa jeg i en damekveld hjemme i Lilandsresidensen. Fantastisk herlig avbrekk, og det siste treffet i dette huset. Vi koste oss med te, frukt og skravling.

Per Svein dro til Lyngdal og hentet havemøbler, kjøpt brukt til en brøkdel av prisen av ny. De skal stå i det området som nå har fått navnet bassengområdet.

Det blir noen ærend i dag også, men myyye roligere enn i går. Helgen skal brukes til avslapning, og til å komme a jour i dokumenthaugen. I morgendagens blogg blir det bilder og historiefortelling fra det som har skjedd i huset denne uken. En nydelig fredag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s