Stille før stormen😱🏠

Neste uke braker det løs på huset, selv om det ikke akkurat er helt stille denne uken heller. Elektrikeren råder grunnen alene, og han stortrives. Repstad Anlegg er ferdig for denne gang. De skal bare inn å gjøre en pukkejobb når murerne har støpt en såle inn mot trapp, og leveggen Per Svein skal lage. Vi snakket med han som gjorde siste jobben for oss ute. Han elsket å jobbe der ute. Det var en fornøyelse å jobbe i slike omgivelser. Det er gjennomgangsmelodien til alle som jobber ute på huset. De elsker å jobbe der. Da Per Svein kjøpte materialer til hytta hos XL- bygg, ble huset fort et tema. De leverer materialer til oss, og alle kjenner til huset. Han Per Svein handlet med hadde svippet utom huset for noen dager siden, han hadde gått ut på verandaen. Han var full av lovord.

Det er noe spesielt med dette huset, alle sier det, med stedet, og med atmosfæren. Det ligger kanskje noe i navnet, kjærlighetens hus, Casa Amore. Navnet er risset inn i grunnmuren. Vi håper det blir et godt sted å være for mange. Vi hadde aldri forestilt oss at vi skulle bygge et slikt hus. Vi leverte inn ei ønskeliste, og ut av den kom dette huset. Når drømmer kommer ut av hodet, og ned på papiret, kan de mest fantastiske ting skje. Huset har bare kommet, og krevd sin plass. Alle de mange avgjørelsene har vært fordholdsvis enkle, huset krever sitt, og svarene ligger oppe i dagen.

Vi har fantastiske håndverkere på huset, som gir gode råd, og som gjør sitt ytterste for oss og huset. Snekkerne som ble leid inn, ble spesielt utvalgt av Hellvik hus, huset krevde det. Dette var av en helt annen standard enn de som de vanligvis bygger. Byggleder har selv sagt det, Casa Amore er krevende å bygge, det tar tid å bygge dette huset. Sånn er det vel med kjærlighet også, det tar tid å bygge en solid grunnmur, med et hus som står i all slags vær, i gode og onde dager. Det tar tid å lage et solid fundament som står seg inn i fremtiden.

Vi opplever at mange av de som jobber for og med huset, får et eierskapsforhold til det. De ønsker å levere et feilfritt hus, et hus med sjel, og de strekker seg langt for å oppfylle våre drømmer. Snekker Ronny, som har hovedansvaret, for firmaet Vidar Ræger, sier han aldri har bygd et så stort og komplisert bygg. Han har aldri bygd så stort før, dette er to store hus i ett hus, sier han. Det er jo bra vi ikke visste hva vi bega oss ut på, vi som skulle nedskalere😂😂Vi får færre rom, men større hus. Alle rom i det nye huset vil bli brukt mye. Alle ønsker innfris her, et hjem, arbeidsplass og fritidssysler/ hobbyer skal dyrkes her. Egentlig trenger vi bare ut for å bunkre mat.

Vi holder også på å planlegge uterommet. Noe skal gjøres nå i høst, andre ting når vinteren er over. Målet er å være ferdig med alt stort arbeid før sommerferien. Ungene og barnebarna er klare for å ta hytta si i bruk, de er klare for sommerferie på Playa del Kilenestangen neste år, sier de❤️ Jeg kommer tilbake med mer om uteområdet i nye blogginnlegg. Det skjer mye på bakrommet fortsatt.

Blikkenslageren har gjort seg ferdig med inngangspartiet, pluss litt til.

Murer Jeppsen var på plass i går med gode råd. Han skal støype såle til trapp, og til levegg, neste uke. Han skal støype muren til leveggen for oss, så den ikke tar av med vestavinden når den kommer på besøk. Det er værhardt ved havet, og ved kjærlighetens hus, så her må alt lages ekstra solid.

Elektriker og lærling får jobbe i fred. De koser seg alene på huset. Her har de vært på ferde i kontordelen min.

Spotter, kontakter, med mere kommer på plass.

Litt søppel blir det jo, men lite i forhold til det som har vært. Vi skal en tur på fyllinga lørdag morgen.

Elektriker gjør ferdig det han kan denne uken. Så kommer han tilbake når kjøkken og baderomsinnredninger er på plass, og gjør finishen. Han må vente med det som skal gjøres i garasjen til den blir tømt. Han skulle ordne med noen greie nattbordlamper til oss også. Han vil også henge opp alle lampene vi selv har kjøpt inn. Vi takker og bukker og tenker det er noe med dette huset. Alle gir det lille ekstra.

Leiligheten begynner å ligne et hjem. Hvem som skal bo her vet vi ikke enda, men de får et greit sted å bo.

De holder også på i underetasjen.

Branndetektorer, ringeklokka, lamper over trapperommet. Det skjer noe nytt hver dag. Elektrikeren har valgt litt mer fancy løsninger til hovehuset enn leiligheten sier han. Vi har fast pris, så det er veldig greit for oss. Igjen er det dette med huset som krever litt ekstra.

I går høljet regnet ned. I dag kommer solen og sommeren tilbake til Sørlandet. Det blir vindstille og varmt. Vi kommer til å legge ned alt arbeid, å nyte livet i Søgnes skjærgård, med litt krim å lese på. Håper dagen din blir fin🤗

2 kommentarer om “Stille før stormen😱🏠

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s