Historisk omvisning😍

I går bestemte vi oss for å ta turen til Søgne ganle prestegård. Vi ville sjekke ut årets Søgnedesign, og se litt på utstillingene. Da vi kom skulle de akkurat ha en historisk omvisning. Og vi fant ut at vi skulle våære med, å være turist i egen hjembygd. Jeg bodde ni år av min barndom/ungdomstid på Berge, som ligger rett ved Prestegården. Så Prestegården, kirken og landbruksskolen er en del av min oppvekst. Mamma jobbet på landbruksskolen en periode. Hun jobbet på kjøkkenet, , der de laget mat til elevene ved landbruksskolen. Hun vasket alltid på Søgneutstillimga, og hun var med å vaksinerte kyllinger når det behøvdes.

Første stopp på rundturen var Søgne gamle kirke, der vi giftet oss for 33 år siden.

Vi fikk en historisk gjennomgang, med mere, før vi fikk gå rundt for oss selv. Her i denne kirken har jeg vært mange ganger, jeg er ingen ivrig kirkegjenger, men jeg har vært her i brylluper, begravelser, barnedåper, og ved tilstelninger i skolens regi. Jeg har vært forover i denne kirken, jeg har giftet meg her, min eldste bror giftet seg her, mange av mine venninner har giftet seg her. Jeg har vært fadder i denne kirken, og Daniel vår yngste sønn ble døpt her. Så jeg har mange minner knyttet til denne kirken.

Vi tok en tur opp på galleriet, og Langfeldtstolen. De med god økonomi kunne kjøpe seg fordeler i gamle dager. ( Ddt kan de vel for såvidt enda)

Prestestolen, hvor prestens familie fikk sitte.

Bjørnstjerne Bjørsnon og hans kone Caroline giftet seg her, da faren hans, Bjørn Bjørnson var prest i Søgne.

Etter omvisningen i kirken, gikk turen til et tilfluktsrom bak låven. Der ble Hitlers hemmelige våpen oppbevart.

30 enmannsubåter ble i all hemmelighet brakt til Kristiansand i 1944. 14 ble fraktet til Hisøya i Arendal. Resten ble sendt til Søgne. Disse skulle brukes til å senke allierte skip ved invasjonen. Båtene ble aldri tatt i bruk, for freden kom først.

Da vi først var i gang fikk vi med oss utstillingene også.

Vi stakk også innom cafeen.

Jeg gikk for lapper, gemalen gikk for eplekake.

Vi fortsatte hos prestegårdsmalerne.

Vi var innom salgsutstillingen. Der var det folksomt. Vi må muligens tilbake der for å kjøpe noen kopper og glass, som vi falt pladask for. Vi anbefaler folk å ta turen innom prestegården å kikke, ta gjerne en omvisning, og vær turist i ditt eget nærområde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s