Litt roligere tempo fremover🤗👍

Vi går inn i en periode med roligere tempo. Helt rolig er det dog ikke, det skjer stadig noe i kulissene. Per Svein reiste til Stavanger på tirsdag. Han reiste ut i Nordsjøen i går. Før han dro tok vi en lettvint middag på Skrubbsulten.

Per Svein spiste fiskesuppe, jeg gikk for biffsnadder. Vi var veldig fornøyd begge to. Vi fikk som vanlig gjort unna mye da han var hjemme, men det ble også tid til mange timer på sjøen.

Siden det nå pågår grunnarbeid for malerne på huset, blir det også lite byggavfall å sortere for meg. Det passer meg utmerket. I går gikk jeg en tur til Høllen.

Jeg fikk med meg det som var av sol i går, på den turen.

Jeg fikk lest ut denne boken i går. Den handler om ondskap, ikke bare onde handlinger. Etterordet gjør inntrykk. Jørn Lier Horst skriver om onde handlinger kontra ondskap. Han forteller hva som har inspirert ham til å skrive boken. Han skriver om barnedrapet i Søgne, om hvordan han besøkte skolen der både offer og gjerningsmann gikk, samme år som drapet skjedde. Han var tilbake på skolen året etter drapet skjedde. Han snakket med foreldrene som fortalte en historie som handlet om ondskap, illvilje og ønske om å drepe, å se mennesker lide. Han hadde ikke opplevd ren ondskap så ofte som politi, det var mange onde gjerninger. Barnedrapet i Søgne derimot handlet om ren ondskap, og ingen anger. Det er sterkt å lese dette.

Det minner meg om forelesningen vi hadde i psykologi, på bachelorstudiet i sosialt arbeid, på Høyskolen i Agder. Vi hadde om ondskap, og det er jo ingen tvil om at ondskap finnes, og at det av og til settes i system. Det ser vi under konsentrasjonsleirer i kriger, blant annet. Det store spørsmålet som vi avsluttet forelesningen med var, ren ondskap, altså mennesker som bare vil andre vondt. Mennesker som liker å plage andre, som får en egen tilfredstillelse ved å gjøre nettopp det? Finnes det slike mennesker? Både foreleser og mange av mine medstudenter mente at det nok også gjorde det. I boken refereres det også til forskning på området, som avdekket det samme. Dette er en grusomt god bok, som anbefales på det varmeste. Vi ser det ikke før vi tror det.

I går var det to glade mennesker på ranchen som fikk tilsendt sine vitnemål fra Universitetet i Agder. Benedicte har fullført en bachelor som bioingeniør. Hun jobber på sykehuset i K- byen i sommer, og hun trives. Daniel sommerjobber på Delien her i Søgne. Han går på et masterprogram for å bli siviløkonom. Han fortsetter med masteren til høsten. Benedicte fikk også autorisasjonen sin i går, fra helsemyndighetene.

Vi har mye å feire på julitrefesten når Per Svein kommer hjem igjen.

Jeg håper du som leser får en fin sommerdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s