Fremdriften på huset🏠

Tirsdag hadde vi møte med byggleder på tomta. Vi måtte ha et møte før sommerferien for å se på en del saker og ting som måtte løses, og hvordan det best kunne løses.

Det er mange detaljer som skal på plass, og mange valg som skal tas. Da er det greit å snakke med noen som har peiling. Og vet ikke hun det, så snakker hun med folk som har rett kompetanse. Verre er det ikke.

Vi snakket også om fremdriften på huset. Malerne er i gang med grunnarbeid, og har frist på seg til uke 33 ( 10. August) på å bli ferdig. Da er alle tilbake fra ferie. I følge Ronny, sjefssnekkeren, kommer de til å være ferdig i god tid før det.

Vår mann fra Smikroken, som egenhendig har laget disse stolpene til glassrekkverket, har vi ikke helt kontroll på. Han skal også lage smijernsrekkverk til trappa ned til hybelen. I følge Vibekke er han vel verdt å vente på, da kvaliteteten på arbeidet hans er svært høy. Det tror vi på, og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Innetrappen kommer i uke 28 eller uke 29. Det ser vi veldig frem til.

I uke 32 kommer de fra Repstad anlegg og gjør ferdig grunnarbeidet utenfor huset.

I uke 33 blir det ville tilstander. Mandag 10 august kommer hele bøtteballeten. Snekkere, rørlegger, murer og elektriker. Da er det alle mann til pumpene. Da skal gulv og rør til vannbåren varme legges. Våtrommene nede og teknisk rom ferdigstilles. Klinker på gulv i våtrom , og to ganger, sveisebelegg i teknisk rom, pergo i leilighet og kontordel, og parkett i resten av huset. Fibotrespoplater i bad og vaskerom. Det blir det glade kaos, og et deilig vannvidd,som vi gleder oss til. Det er da brura pyntes.

I uke 35 kommer kjøkkeninnredning oppe, i leilighet , og på vaskerom. Og når det er gjort kommer IKEA med garderober til to ganger, walk in closet, soverommene i leilighet, og i et av gjesterommene nede, og billyhyller til biblioteket. Vi håper det går smokk, smakk, smokk. Når alt er ferdig sendes det søknad til kommune om ferdigstillelse, og om tillatelse til å flytte inn. Det tar et par, tre uker. Vi er forsinket,og jeg tviler på at det er mulig å ta det inn igjen. Det tar tid å bygge Casa Amore, men det får ta den tiden det tar. Det vil være verdt det. Så vi bikker nok oktober før vi kan flytte inn, men det er helt i orden.

I tillegg skal det inn en ovn med stålpipe, ei trapp til inngangspartiet skal lages, en fem meter lang benk på garasjen skal lages, og sikkert mye småtteri jeg har glemt, men som kommer til å ta tid. The devil is in the detail.

Vi har nå bikket 10 tonn byggavfall. Nærmere bestemt 10540 kg. Vibekke sier hun aldri har opplevd noen privatpersoner som har påtatt seg å ta sortering, og levering av så mye bygningsavfall selv. Vi bygger et veldig stort hus sier de, dobbelt størrelse sier Ronny og Vibekke. Det blir dobbelt så mye søppel. De færreste gidder å ta fire/ fem som er normalen på et vanlig hus. Det er rett og slett imponerende sier Vibekke. Det syns de på gjennvinninga også. Vi fikk hver vår is da vi bikka ti tonn. Nå har vi søppelferie. Det er bare småtterier som gjenstår i forhold til det vi har levert. Det blir ikke mer levering nå, før snekkerne er i gang igjen. Og det er i alle fall jeg veldig glad for. Det holder nå 🤗

Med ønske om en deilig sommerdag til alle og enhver😍☀️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s