For ei fantastisk uke❤️

På Sørlandet har vi hatt ei fantastisk sommeruke. Vi har grepet tak i den, og fått med oss mange soltimer ute på sjøen, i Søgnes vakre skjørgård. Søndag dro vi innom Skrubbsulten på Tangvall. Vi testet ut den nye uteplassen. Vi anbefaler folk å ta turen. Maten var nydelig🤗

Vi koste oss veldig. Dette er en av våre favorittretter, som nå er kommet på en meny her i Søgne👍

Robert begynte i opplæring hos Nav denne uken, og har hatt ei fantastisk fin uke. Han jobber som saksbehandler hos Nav sosial, og behandler søknader i aldersgruppen 20- 30 år. Nå sitter han på den andre siden av bordet. Livet snur i blant 180 grader.

Vi har hatt mange late timer på sjøen med solgangsbris. Vi har lest og slappet av.

En bok om mening.

Og den siste boken til feelgooddronningen Santa Montefiore. Denne gangen er temaet demens. Det er ikke mye feelgood med en slik diagnose, men hun treffer godt, og behandler temaet med respekt. Hvordan takler man en slik diagnose? Det handler om den som rammes direkte av diagnosen, og den handler om de pårørende. Det handler om å forankre seg i nået, og ikke tenke for langt frem. Som mine brødre og jeg sier, det er en nedtur, det går den veien høna sparker. Det blir ikke bedre, det blir verre. Så hvordan takler man det? Det handler om å leve her og nå, å ta problemene, og utfordringene som de kommer. Dette var veldig gjenkjennbart for meg som har vært pårørende til en mor med demens. Jeg tar med meg en setning fra boken videre. Hva er galt med nuet?

Det har blitt lite shopping og butikker denne uken, men den lokale bokhandelen solgte reisehåndbøker til 49 kroner per stykk, den uken jeg skulle ha nettopp det. Hun har sikkert flere. Fordi om vi ikke kan reise enda, er det lov å begynne planleggingen av neste års ferie.

Det er lenge siden vi har vært så mye ute på sjøen. Vi kunne se rett hjem til det nye byggefeltet fra plassen vår, på Herøya i Søgne. Plassen har vært ledig hver dag denne uken. Det kan fort bli annerledes nå som skoleferien har begynt. Den begynte fredag.

Lille My var veidig fornøyd med dagen.

Vi bor på en vakker plass, og når vi flytter kommer vi nærmere alt dette😍

I går kveld var vi på rekefest hos Tove, John og Kevin. Han har flytta hjem, og sparer til egen bolig. Jeg liker at ungdommene synes det er ok å henge med oss, og at de helt frivillig vil tilbringe en lørdagskveld med oss gamlinger.

Kevin, som er baker sørget for desserten, som han hadde med fra jobb i går.

Nå har vi hatt mye regn det siste døgnet, og om noen timer er sola og sjølivet tilbake her på Sørlandet.

Jeg håper du får en fredelig søndag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s