Frigjøringsdag og bursdagsfeiring🎂

I går var det 8.mai og 75 år siden krigen sluttet. Det første jeg gjorde var å henge ut flagget, etter å ha stått opp. Min bestefar ble arrestert av tyskerne under krigen, mange lærere og studenter ble det. Forklaringen vi fikk var at han ikke underviste slik tyskerne ville han skulle. Selv snakket han ikke om det før han fikk sitt første hjerneslag. Da hadde vi for lengst flyttet fra Trøndelag til Sørlandet. Etter dette slaget ble han veldig lettrørt, og han begynte å snakke om krigens redsler. Jeg opplevde dette som veldig trist, og innimellom litt skremmende. Bestefar døde da jeg var 16 år, så vi fikk aldri noen ordentlig samtale om det han hadde opplevd. De gangene han var i Søgne besøkte han alltid gamlepresten i bygda, Gautestad. Vi visste at dette handlet om arrestasjonen som skjedde i krigen, at de kjente hverandre av den grunn. Ingen andre fikk være med på disse besøkene. Da hadde de verdifull alenetid.

Det var i grunnen alt jeg visste før Per Svein begynte å grave litt i Nasjonalbibliotekets arkiver i går.

Det skjedde via denne linken, her lå det dokumentert hvem tyskerne arresterte under krigen.

Mammas far Arne Olav Svanemsli var en av dem. Jeg fikk også tilsendt en link fra NRK som skal leses i helgen.

Det var mer enn frigjøringen vi hadde å feire i går. Amilias mamma arrangerte fest for Amilia på plenen ved UIAbygget i anledning åtteårsdagen hennes. Før det sendte Kristoffer noen flotte bilder i familiechatten.

Foto Synne Torgersen

I går var det sol og sommer og en fantastisk dag for familiefeiring ute med antibac, avstand, og flere bord enn vanlig.

Tre blad Liland hadde også sitt eget lille løvetannorkester. Pandora sto for dansen til musikken. Gårsdagen var rett og slett knakende fin😍

Med bestefars bilder fra gårsdagen ønskes alle en knakende fin lørdag🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s