Koronadager🌼

Vi lever i en merkelig tid. Selv om vi her hjemme ikke har merket så mye til det. Vi har vært i vår egen hus og oppussingsboble. Likevel preger det familien. Vi har for eksempel ikke truffet Kristoffer og Synne siden februar. Vi har daglig kontakt i familiechatten. Studentene i familien har fått en annen hverdag, men det fungerer for dem også. De to arbeidsledige har jo ikke fått det enklere nå som arbeidsledigheten vokser, spesielt blant de unge. Vi er sikre på at det ordner seg, nå som tiltakene lettes opp uke for uke. Tre barnebarn har fått en annerledes skolehverdag. Amilia har gått på SFO i byen hele tiden, når hun har vært hos mamma. Mamma er sykepleierstudent og oppgradert til helsearbeider. Denne uken begynte Amilia og Pandora på skolen igjen, og alle hjerter gleder seg.

Jhonny blir hjemme en stund til, men han er ikke lei seg for det. Hjemmeskole er en flott ting for ham. Han lærer mye, og får gjort unna det han skal på rekordtid. Det passer ham godt å være selvstendig næringsdrivende, å styre sin egen dag. Han gamer sammen med klassekamerater, og lillebror Nikolai, hver eneste dag. Nikolai bor hos sin far i Lyngdal. Jhonny har vært der på et helgebesøk, selv om det har vært koronatid. Daniel har tatt fri fra jobben hele mai, så han kan konse på bacheloroppgaven, og to hjemmeeksamener. Dermed kunne den siste studenten på Delien, som var permittert, komme tilbake på jobb. Det ble en vinn- vinn situasjon. Han har siste levering til veileder i dag, og første eksamen til uken.

Benedicte eller Benny som vi kaller henne, leverer straks bacheloroppgaven sin. Da gjenstår bare litt praksis på sykehuset, så er hun ferdig utdannet bioingeniør. Hun skal sommerjobbe ved akutten på sykehuset hele sommeren. Så får vi se hva som skjer etterpå. Neste uke skal vi treffe de tre som bor i byen. Amilia har bursdag. Da er hun hos pappa og Synne. Da har vi avtalt gaveshopping, og vi skal spise på et utested. Robert har hatt noen mentroroppdrag gjennom A – larm den siste tiden. Et par er avsluttet, et pågår, i går påtok han seg enda et. Den nye koordinatoren hans skryter veldig av ham. Fordi han rett og slett imponerer. Robert er dyktig med mennesker, og spesielt med mennesker i krise.

Mens verden rundt er i ferd med å normalisere seg går livet sin vante gang. Vi mennesker er heldigvis tilpasningsdyktige, og finner en ny normal ganske fort, selv når kriser rammer. Dette vet vi fra tidligere erfaringer. Vi har stått i kriser før, da har vi stått alene. Nå står vi sammen med resten av verden, og det kjennes helt annerledes. Det er en annen historie. Hele familien imøteser åpningen av de strenge tiltakene med glede, selv om vi fortsatt kommer til å ha noen begrensninger i lang tid fremover. Det er uproblematisk. Det viktigste nå er at hjulene kommer i gang igjen, ellers kan konsekvensen av tiltakene bli større enn selve krisen.

Vi fortsetter å poste gleder i familiechatten. Jeg hadde reker til lunsj en dag. Per Svein koste seg med sjokolade i havet. Kristoffer og Synne hadde kjøpt bursdagsgave til lille My.

Per Svein har laget seg en fotovegg på kontoret. I byen har de grillet mye godt. Jeg har nytt utsikten fra Lilandsresidensen.

Atlas har fått gått tur med Synne og Kristoffer. Robert og ungene feiret skolestart med pizza fra pizzabakeren. Robert går stadig vekk tur med hundene og lederkatten.

Vi deler gamle minner fra facebook. De i byen har vært på kollektivet og kjøpt seg koronamasker.

Vi har vært på Frk. Lyng og spist kake. Vi har spist kake hjemme.

Bror Ole var på besøk i går. Det var anledning god nok, selv om han popper innom rett som det skvetter.

Jeg gleder meg over vår og blomstring, selv om det har vært bikkjekaldt de siste par dagene. I dag skal vi ut på huset å rydde litt. Etter det blir det sofa og tv. Vi holder på å se oss gjennom påskekrimmen fra i år. Vi er ferdige med Tilståelsen, men har mye igjen å se. Jeg håper dere som leser også finner noe å glede dere over i koronatid🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s