KoronadagerđŸŒŒ

Vi lever i en merkelig tid. Selv om vi her hjemme ikke har merket sÄ mye til det. Vi har vÊrt i vÄr egen hus og oppussingsboble. Likevel preger det familien. Vi har for eksempel ikke truffet Kristoffer og Synne siden februar. Vi har daglig kontakt i familiechatten. Studentene i familien har fÄtt en annen hverdag, men det fungerer for dem ogsÄ. De to arbeidsledige har jo ikke fÄtt det enklere nÄ som arbeidsledigheten vokser, spesielt blant de unge. Vi er sikre pÄ at det ordner seg, nÄ som tiltakene lettes opp uke for uke. Tre barnebarn har fÄtt en annerledes skolehverdag. Amilia har gÄtt pÄ SFO i byen hele tiden, nÄr hun har vÊrt hos mamma. Mamma er sykepleierstudent og oppgradert til helsearbeider. Denne uken begynte Amilia og Pandora pÄ skolen igjen, og alle hjerter gleder seg.

Jhonny blir hjemme en stund til, men han er ikke lei seg for det. Hjemmeskole er en flott ting for ham. Han lÊrer mye, og fÄr gjort unna det han skal pÄ rekordtid. Det passer ham godt Ä vÊre selvstendig nÊringsdrivende, Ä styre sin egen dag. Han gamer sammen med klassekamerater, og lillebror Nikolai, hver eneste dag. Nikolai bor hos sin far i Lyngdal. Jhonny har vÊrt der pÄ et helgebesÞk, selv om det har vÊrt koronatid. Daniel har tatt fri fra jobben hele mai, sÄ han kan konse pÄ bacheloroppgaven, og to hjemmeeksamener. Dermed kunne den siste studenten pÄ Delien, som var permittert, komme tilbake pÄ jobb. Det ble en vinn- vinn situasjon. Han har siste levering til veileder i dag, og fÞrste eksamen til uken.

Benedicte eller Benny som vi kaller henne, leverer straks bacheloroppgaven sin. Da gjenstĂ„r bare litt praksis pĂ„ sykehuset, sĂ„ er hun ferdig utdannet bioingeniĂžr. Hun skal sommerjobbe ved akutten pĂ„ sykehuset hele sommeren. SĂ„ fĂ„r vi se hva som skjer etterpĂ„. Neste uke skal vi treffe de tre som bor i byen. Amilia har bursdag. Da er hun hos pappa og Synne. Da har vi avtalt gaveshopping, og vi skal spise pĂ„ et utested. Robert har hatt noen mentroroppdrag gjennom A – larm den siste tiden. Et par er avsluttet, et pĂ„gĂ„r, i gĂ„r pĂ„tok han seg enda et. Den nye koordinatoren hans skryter veldig av ham. Fordi han rett og slett imponerer. Robert er dyktig med mennesker, og spesielt med mennesker i krise.

Mens verden rundt er i ferd med Ä normalisere seg gÄr livet sin vante gang. Vi mennesker er heldigvis tilpasningsdyktige, og finner en ny normal ganske fort, selv nÄr kriser rammer. Dette vet vi fra tidligere erfaringer. Vi har stÄtt i kriser fÞr, da har vi stÄtt alene. NÄ stÄr vi sammen med resten av verden, og det kjennes helt annerledes. Det er en annen historie. Hele familien imÞteser Äpningen av de strenge tiltakene med glede, selv om vi fortsatt kommer til Ä ha noen begrensninger i lang tid fremover. Det er uproblematisk. Det viktigste nÄ er at hjulene kommer i gang igjen, ellers kan konsekvensen av tiltakene bli stÞrre enn selve krisen.

Vi fortsetter Ă„ poste gleder i familiechatten. Jeg hadde reker til lunsj en dag. Per Svein koste seg med sjokolade i havet. Kristoffer og Synne hadde kjĂžpt bursdagsgave til lille My.

Per Svein har laget seg en fotovegg pÄ kontoret. I byen har de grillet mye godt. Jeg har nytt utsikten fra Lilandsresidensen.

Atlas har fÄtt gÄtt tur med Synne og Kristoffer. Robert og ungene feiret skolestart med pizza fra pizzabakeren. Robert gÄr stadig vekk tur med hundene og lederkatten.

Vi deler gamle minner fra facebook. De i byen har vÊrt pÄ kollektivet og kjÞpt seg koronamasker.

Vi har vÊrt pÄ Frk. Lyng og spist kake. Vi har spist kake hjemme.

Bror Ole var pÄ besÞk i gÄr. Det var anledning god nok, selv om han popper innom rett som det skvetter.

Jeg gleder meg over vĂ„r og blomstring, selv om det har vĂŠrt bikkjekaldt de siste par dagene. I dag skal vi ut pĂ„ huset Ă„ rydde litt. Etter det blir det sofa og tv. Vi holder pĂ„ Ă„ se oss gjennom pĂ„skekrimmen fra i Ă„r. Vi er ferdige med TilstĂ„elsen, men har mye igjen Ă„ se. Jeg hĂ„per dere som leser ogsĂ„ finner noe Ă„ glede dere over i koronatidđŸ€—

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s