Ikke utsett gleden😍

Er det noe jeg har lært av å stå i krisesituasjoner, så er det at jeg ikke skal sette gleden på vent. Gleden gir masse påfyll av energi og endorfiner, og er akkurat det vi trenger for å takle krisen. Min mor pleide alltid å si at en god latter forlenger livet. Derfor er det viktig å finne noe å glede seg over hver eneste dag. Uansett hvor mørkt det ser ut finnes det lyspunkter, en må bare lete litt ekstra. Og så må du lete etter det som gleder nettopp deg.

Min yngste sønn Daniel var innom her om dagen, og da ble dette et tema. Han og samboeren Benedicte er studenter. Og studentene ble rammet hardt i krisen. Plutselig var det ingen undervisning, det var uklarhet rundt eksamen. De fleste studenter jobber utenom studier, det gjelder også for våre. Studenter som blir permitert har ikke krav på dagpenger. Så det var mye å bekymre seg over. Begge holder også på med bacheloroppgaver, hvordan skulle det nå bli med veiledningen? Og skal man utsette alt som er gøy til etter eksamen? Astmaen var tilbake for fullt, og handlet det om allergi, eller stress?

Vi begynte å telle velsignelser. De fikk veiledning på oppgaven. De var i rute. Han som hadde studert mye hjemme, og var selvdreven, hadde mange fordeler i denne krisen. Eksamen var sikret. I tillegg til bacheloroppgaven har han to eksamener som skal gjennomføres. Det ble fort klart at de får hjemmeeksamen i alle fag. Det er mer krevende, og tar lenger tid, men det var bare tre timer ekstra. Kravene må være deretter. Det ble også klart at en eksamen skulle ha karakter bestått eller ikke bestått. Det letter også trykket. Begge beholdt jobbene sine, selv om 60% ble permittert. Selv om det gir ekstra mye å gjøre på jobb, for nå tar det seg opp igjen, har de i alle fall jobb. Benedicte er i praksis på sykehuset, som bioingeniørstudent. Hun ligger også godt an med bacheloroppgaven som snart skal leveres. Hun har fått sommerjobb på akutten, så det er mye å glede seg over.

Vi snakket om at det er viktig å finne ting å gjøre som man gjorde ut fra lyst, ikke bare fordi man måtte eller burde. Vi snakket om å fylle dagene, også med gledesfylte aktiviteter. Han hadde begynt å gå tur hver dag, og med det været, og alt lyset vi har for tiden er det en gledesfylt aktivitet, og en gledesforsterker. Da jeg gikk tur dagen etter slo det ned i meg at jeg måtte komme med noen glupe ord for dagen, i familiechatten. Jeg skrev noe sånn som at dagens glupe fra mamma er at vi ikke må utsette gleden. Finn noe å glede dere over hver dag. Ta gjerne bilde av det, og del det her i chatten. Da kan vi glede oss over det alle sammen. Så nå legges det inn bilder i hytt og gevær. Jeg bidrar med turbilder, og bilder fra huset. Alle gleder seg til å ta huset i bruk.

Fra de på ranchen har det kommet bilder av kosestunder, og ferdiglagt gulv. Benedicte og faren har kost seg med gulvlegging i påsken.

Her i huset har jeg bakt litt.

Han i Nordsjøen vant qiuz i påsken, og ble kjempeglad for denne premien.

Jeg har lest denne boken som skal få en sentral plass i heimen. Her var det mye genialt.

Jeg har lest denne trilleren av en bok, og fått mye samisk historie på kjøpet.

Jeg har også lest denne som ga et skikkelig løft❤️

Daniel og Benedicte har kjøpt seg nintendo, så nå kan de spille med Kristoffer og Synne i byen. Mye glede i vente her🤗

Robert slo til med litt glede hos den lokale bakeren, og støttet næringslivet i samme rennet.

Vi gleder oss over gamle minner på facebook, som vi deler igjen og igjen😍

Jeg gleder meg over at naturen våkner, og at solen skinner, dag etter dag etter dag. Værmeldingene er fantastiske, og jeg har mange bøker jeg enda ikke har lest.

Robert har oppdaget gleden ved å gå tur, og har utforsket nye steder med Kevin, hundene og den hvite katten, turlederen. Når Robert eller andre skal på tur blir alltid den hvite katten med. Den leder an. Den andre katten,som adopterte Robert som liten, den kom bare inn en sommerdag, og så ble den bare. Den katten er en utro katt. Robert har lenge skjønt at den har adoptert minst en familie til. For den forsvinner og blir borte i dagevis. Nå har Robert funnet ut av den ene familen som den holder hus hos, ikke er noen ringere enn vår byggeleder på Casa Amore. Katten holder seg med andre ord innenfor storfamilien. Den yngste katten er sjefen over alle sjefer. Den har en selvtillit som ikke kjenner noen grenser, og hun slipper unna med det. Jeg sa det til Robert, du har noen rare dyr Robert. Han svarte, jammen jeg er jo en raring😂😂

Vi gleder oss over at Daniels veileder på bacheloroppgaven er fornøyd, så langt.

Far i Nordsjøen sender vakre solnedganger fra havet.

Vi ser ikke så mye til de i byen i disse koronatider, men i går koste de seg med take away. Kristoffer har fått lagt på seg litt, og det trengs, Synne lager så mye god mat for tiden, at det setter spor. Det gleder vi oss over👍

I går var det radiobingo i havet. Jeg spurte gemalen hva han hadde tenkt å vinne denne gangen, men nei han hadde brukt opp kvota sa han. Etter bingoen i går, som foregikk på trygg avstand fra hverandre, i flere rom, kom disse bildene. Han stakk av med førstepremien og var veldig fornøyd med det. Selv var jeg ikke overrasket, for jeg hadde kjent det på vannet mitt. Min mor sa alltid når hun hadde en sterk følelse av at noe skulle skje: jeg kjenner det på vannet mitt. Selv har jeg alltid lurt på hvilket vann? Men jeg bruker uttrykket selv i dag🤗

For øyeblikket gleder jeg meg over morelltreet som blomstrer i hagen. Det bringer med seg håp om bedre tider på alle plan. En gledesfylt dag ønskes deg☀️😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s