Å gire ned💛🐣🐥☀️

Nå slappes det av i det Lilandske hjem. Det går i tur, bøker, TV og småpusling i heimen. Jeg starter med tre bokanbefalinger i dag. Folk har rikelig med tid til å lese i disse dager📚

Denne mursteinen skrevet av Helga Fatland har jeg brukt noen dager på. Jeg kjøpte den på mammutsalget. Jeg har sett at hun har fått gode kritikker for denne, og andre bøker hun har skrevet. Denne tok meg på en reise til land jeg aldri før har vært, og til kulturer jeg ikke kjente til. Dette er en faktabøk som bør nytes langsomt. Ta litt etter litt, land for land. Turen endte i Sør- Varanger, hvor jeg har vært. Hun var innom Pasvikdalen og Grensejakobselv. Kirken der var den vakreste hun hadde sett. Og jeg er enig. Vi var der på konsert i august i 2018. Nå som vi ikke kan reise fysisk er bøker et vidunderlig alternativ. Jeg har også fått anbefalt boken Sovjetistan av samme forfatter, det er notert🖌

Denne perlen av en bok fant jeg på årests mammutsalg. Den har jeg hatt som kveldslektyre på sengen over flere kvelder. Den forteller om at det fortsatt finnes vakre ting i livet, selv om det verste du kan tenke deg, faktisk rammer deg. Livet kan være hardt og brutalt, men det kan også være vakkert. Man kan til og med oppleve noe vakkert midt under det verst utenkelige. Dette er en trøstebok, men også en bok om livet.

Denne ble jeg ferdig med i går. Den fant jeg i bruktbutikken på gjenvinninga, til den symbolske sum av ti kroner. Grunnen til at jeg kjøpte den var at jeg har lest tre bøker av samme forfatter tidligere, og jeg likte alle. De jeg har lest er : Kammerpiken, Mors gaver og Pust for meg. De to første er basert på virkelige historier, men skrevet i romans form. Dette gjelder også for denne boken. Igjen reiste jeg til Sør- Varanger, til steder jeg har vært før. Jeg ble kjent med en kvinnelig aktivist, født på 1800 tallet, og død i 1949. Hun kjempet for de fattige og for arbeiderne, og det gjør du ikke ustraffet. Vil du grave litt i norgeshistorien så er det bare å se om du kan få tak i denne. Boken er fra 2007, jeg hadde ikke hørt om den før. Gode bøker kan du finne overalt, også i gjenbruksbutikken.

Sola bader over Sørlandet for tiden. Varmegradene er mange, og det betyr at våren skyter fart. Naturen våkner til liv og sprer glede til oss alle.

Det er bare så deilig.

Å være ute gjør godt for kropp og sjel🤗

I går gikk turen til vakre Høllen. I dag går turen til Langenes i sol. I morgen kommer regnet på snarvisitt, så denne dagen skal nytes ute. Den stille påskeuken er begynt. En nydelig langfredag ønskes deg💛☀️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s