Den store signeringsdagen🖌

I går satte vi oss ned med selvangivelsen, etter frokost. Vi hadde bestemt oss for at det var like greit å få det unnagjort. Etter et par timers jobb kunne vi sende inn både den ene og den andre sjølmeldinga, med diverse vedlegg. Det er like godt å være ferdig med den jobben hvert eneste år. I år har vi satt rekord i tidlig innlevring. Og alle dokumener er nå plassert i permen som er forbeholdt selvangivelser.

Da jobben var gjort gikk vi inn å lagde et kidnummer på skatteetaten.no, og fant det rette kontonummeret for så å betale inn restskatten. Vi visste vi ville få restskatt, og hadde tatt høyde for det. Nå er den også ute av verden.

Vi holder også på å samle inn underskrifter fra grunneierne vi kjøpte området på Langenes sammen med. Vi skal ha tilbakeført areal fra det som skulle vært en ny kanal. Nå er dokumentet sendt Marit, Per Sveins søster, som skal signere som sistemann, og sende skjøtet inn til kartverket.

Midt oppe i dette fikk Per Svein melding fra eiendomsmegler om at vi kom til å få masse mail, som vi måtte gå igjennom. Da megleren fikk se skjøtet så han at det bare var meg som hadde skrevet under på det. Det er like morsomt hver gang dette oppdages. Da vi skulle skrive under på skjøte i sin tid, var Per Svein i Nordsjøen. Han skulle skrive under da han kom hjem. Det ble aldri gjort. Nå er ikke dette noe problem, siden vi er gift og har felleseie. Dermed ble det slik at det var jeg alene som måtte signere flere dokumenter i alltin. Og det var min mail som ble bombandert med mail i forhold til salg av huset i går. Dette syntes min bedre halvdel var superfestlig.

Det var signering av dokumenter som selvdeklarering i forhold til mulig hvitvasking av penger, og avtale og kontraktsinngåelse med Sørmegleren. Vi fylte ut egenerklæringsskjema for eierskifteforsikring, og fikk energimerket boligen. Da vi fikk energimerkimgen i retur, ble den videresendt megler. Det tok sin tid. Midt oppe i dette ringte fotografen som skal ta bilder av huset. Han kommer på mandag. Nå venter vi på telefon fra takstmann. Apparatet er satt i gang. Jeg hadde mistanke om at vi er forsinket med huset, og mailet byggeleder for en innflyttingsdato. Etter en stund kom svaret tidligst i uke 40. Det er i slutten av september. Siden vi ikke blir ferdig før ferien blir fire ferieuker lagt på. Når huset er ferdig tar det to til tre uker før vi får tillatelse av kommunen til å flytte inn.

Vi fikk mailet HTH kjøkken og Ikea om utsettelsen, og det var ikke noe problem. Vi kommer tilbake til dem etterhvert. Det betyr at vi har fått litt bedre tid på oss, både til hussalg og annet. Vi velger å se positivt på det, og har bestemt at Per Sveins neste tur hjemme skal bli betraktelig roligere, enn de har vært det siste året. Utenom å legge huset ut for salg, å ha visning, skal vi rett og slett roe ned. Det gjenstår å se om vi klarer det, men det er planen, og vi bruker å holde oss til planen.

I går kveld kjøpte vi thaimat fra thaibua på Tangvall og flana ut i sofaen uten å bry oss det minste om rotet. Det forsvinner ingen steder😱

En riktig god fredag ønskes deg😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s