Hold hjulene i gang, og støtt det lokale næringsliv nå👍

Vi er inne i krisetider, mange må stenge ned, og mange har mistet jobbene sine. Noen har gått konkurs, og noen har blitt permittert. Andre klarer så vidt å holde hodet over vannet, og det blir vanskeligere dag for dag. Det er derfor det er viktig at du som har penger til overs, bruker noen av dem til å støtte det lokale næringsliv. Vi må holde hjulene i gang slik at de butikkene/ næringene vi ønsker skal være der etter krisen, at de overlever den. Klarer de fleste å holde hjulene i gang bevarer vi arbeidsplasser, og flere permitterte kan komme tilbake til jobb raskere. DNB har laget en liste over hvordan vi som privatpersoner kan bidra.

Selv synes vi det er fint at vi har muligheten til å bidra til dette. Vi er ikke så flinke til å sitte med hendene i fanget. Livet har lært oss at det kun er handling som hjelper i krisetider. Selv holder vi på med oppussing og klargjøring til hussalg. Det gjør at blant annet Sør Tre, og andre forretninger i Søgne, og K- byen blir brukt jevnt og trutt. Matbutikkene har gode dager. Det meste av det vi spiser kommer fra fryseren, og diverse matbutikker her i Søgne.

På onsdag var vi i Sørlandsparken, der kjøpte vi ting til oppussing, visning, og til det nye huset. Det er lett å holde avstand, og lett å beskytte seg i disse tider. Det er ikke mange i butikkene nå. Vi var også innom Edgars på Sørlandssenteret. Der var det også glissent med folk, og lett å beskytte seg. Antibac finner du overalt nå. Vi tok en kaffe latte og delte en kaneldrøm. Vi kjøpte med oss hjem to brød og litt godt å bite i til kaffemat. Tove og Johns sønn Kevin, jobber der, men er for tiden permittert.

Vi håper Kevin snart er tilbake i jobb igjen.

Forretningene i nærområdet er kreative nå, for å overleve. Mange leverer varer på døren også. Det koster ingenting ekstra. Habitten ( klesforretning) som også har nettbutikk, har avertert mye på sosiale medier. Det er en butikk vi ønsker skal fortsette. Vi bestilte derfor noen plagg som vi likevel ville kjøpt om butikken hadde vært åpen. Torsdag ettermiddag fikk vi levering på døren. Per Svein sa han som leverte sikkert sto fem meter unna, og takket oss varmt for kjøpet.

Vi trenger nye sommerdekk denne sesongen. Derfor meldte Per Svein Tore på tappen på Lunde. Vi vil gjerne at Tore skal klare seg gjennom krisen. I går meldte Tore at Per Svein kunne ringe. Han ringte og snakket med Tore. Han fikk en grei pris på fire nye dekk. Og nå er de bestilt. I går fant vi ut at vi ville støtte Deli de Luca. De har permittert 60% av stokken. Daniel og Benedicte var heldige og slapp permittering. Permitteringen kom som svar på en akutt salgssvikt over hele landet, i forrige uke. Det var helt tomt for folk da vi bestilte burger der. Før vi rakk å gå kom det mange som hadde tenkt som oss.

Vi kommer til å fortsette å støtte ulike bedrifter frem til alt er i normal drift igjen. Vi håper at tallet på arbeidsledighet skal synke igjen, når krisen er over. Det fordrer at vi klarer å holde hjulene i gang.

Med ønske om en god fredag til deg som leser🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s