Unntakstilstand💕

Vi har hatt rolige dager den siste tiden. Vi fÞlger alle rÄd/ pÄlegg som kommer fra myndighetene. Vi styrer unna fake news, og bruker ikke moralske pekefingre mot andre, enten de beholder roen eller fÄr panikk. Hos oss rÄder roen grunnen. Helseministeren har sagt at ektepar kan ta pÄ hverandre, og da er det jo bare velstand i heimen. Roen har smittet nedover i rekkene, til barn og barnebarn. Vi er ikke i karantene, men vi vasker hendene godt, holder avstand og lar vÊre Ä klemme. Det gÄr veldig fint.

Fredag vÄknet vi til dette vÊret. Etter frokost hentet vi to barnebarn for Ä kjÞpe joggesko til dem. Vi var ikke mange i butikken, og vi holdt den nÞdvendige avstanden. Ungene var veldig fornÞyde med Ä fÄ vÄrsko.

Vi tok ogsÄ en tur innom bokhandelen. De har fortsatt bÞker igjen etter mammutsalget. Jhonny kjÞpte seg bok og Rubiks kube. Pandora fikk puslespill. Vi har sagt at nÄr hun blir ferdig med det skal vi kjÞpe ramme til henne pÄ IKEA. Robert kaller Pandora for PandabjÞrnen, og Pandora kaller Robert for pappabjÞrnen. Og da var det jo en selvfÞlge at hun valgte et puslespill med en pandabjÞrn.

Det er greit at de er sysselsatt. Mandag begynner hjemmeundervisningen. Den varer en og en halv time hver dag. Undervisningen foregÄr pÄ lÊringsplattform, med JÞrgen lÊrer. Pappa Robert er rektor.

Fredag ettermiddag hadde vi laksemiddag med Robert og ungene. De dro sÄ hjem, senere pÄ kvelden skulle de ha fredagstaco. Ungene er sÄpass store at de skjÞnner dette med koronaviruset, om klemming, avstand og hÄndvask. SÄ de er roen selv.

Per Svein tok en telefon til de gamle pÄ Langenes , for Ä hÞre hvordan det sto til, og om de fikk hjelp til Ä handle. Der sto det bra til og alt var i orden. De fikk den hjelpen de trengte, og var veldig fornÞyd. Jeg tok kontakt med venner pÄ Granka for Ä hÞre hvordan det gikk. De kommer hjem sÄ fort det lar seg gjÞre, men har det bra. De skal rett i fjorten dagers karantene, og har gjort de nÞdvendige forberedelser til det.

Jeg har ogsÄ vÊrt i kontakt med Lisa, mammaen til vÄrt yngste barnebarn. Amilia har hatt spysjuka, men er nÄ frisk igjen. Lisa er sykepleierstudent, og ute i prakis. Fredag ventet hun pÄ mer informasjon. I gÄr visste hun at hun var pÄlagt Ä mÞte i praksis hver dag, og at Amilia var i gruppen som hadde krav pÄ SFO- plass. Hun ventet pÄ svar fra rektor. Det er stoa sÄ langt.

I gÄr var vi ute pÄ huset i nydelig vÊr.

Alt er nÄ i den skjÞnneste orden til snekkerne kommer i morgen.

Frk. Lyng hadde Äpent i gÄr, men fÞr vi visste det hadde vi avtalt og mÞtes til cafe hos oss, for de som var symptomfrie. Vi tok de nÞdvendige forhÄndsregler, og hadde en fin kaffestund. Tove og Magne kom med kake, og vi hadde kransekake og sjokoladekake, som vi hentet i fryseren.

EtterpÄ inntok vi sofaen for Ä se pÄ tv og lese bÞker.

Jeg har lest ut disse tre. Hannas reise hadde jeg ingen forventninger til, men den var jo knallbra. Ari Bens, Trist som faen, er vel den minste boken jeg har lest, men fortellingene var gode. Litt livslykke fra BjÞrg gjÞr dagen bedre. Jeg har massevis av lesestoff. I dag regner og blÄser det, sÄ i dag skal det leses.

Daniel og Benedikte er hundepassere denne helgen. De benyttet den fine dagen, i gÄr, til Ä lufte/ riste puter, dyner og tepper. De stakk ogsÄ en tur innom Lilandsresidensen etter Ä ha gÄtt tur rundt Kvernhusvannet med hunden.

Vi holdt nÞdvendig avstand, og vel sÄ det. De vanlige klemmene venter vi med. Benedicte er i praksis som bioingeniÞr pÄ sykehuset for tiden. Begge jobber pÄ delien i SÞgne, i tillegg til Ä vÊre studenter. I gÄr fikk de melding fra deli de luca.

Deres arbeid anses som en kritisk samfunnsoppgave. Benedicte er svĂŠrt viktig i disse dager, med doble oppgaver.

Kristoffer og Synne tar livet med ro i byen. Robert og ungene finner pÄ gÞyale ting sammen. I gÄr var det pÞlsegrilling i peisen.

NĂ„ er det klart for sĂžndagsfrokost i heimen. Per Svein har laget frokost her. En rolig sĂžndag Ăžnskes deg og dine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s