Unntakstilstand💕

Vi har hatt rolige dager den siste tiden. Vi følger alle råd/ pålegg som kommer fra myndighetene. Vi styrer unna fake news, og bruker ikke moralske pekefingre mot andre, enten de beholder roen eller får panikk. Hos oss råder roen grunnen. Helseministeren har sagt at ektepar kan ta på hverandre, og da er det jo bare velstand i heimen. Roen har smittet nedover i rekkene, til barn og barnebarn. Vi er ikke i karantene, men vi vasker hendene godt, holder avstand og lar være å klemme. Det går veldig fint.

Fredag våknet vi til dette været. Etter frokost hentet vi to barnebarn for å kjøpe joggesko til dem. Vi var ikke mange i butikken, og vi holdt den nødvendige avstanden. Ungene var veldig fornøyde med å få vårsko.

Vi tok også en tur innom bokhandelen. De har fortsatt bøker igjen etter mammutsalget. Jhonny kjøpte seg bok og Rubiks kube. Pandora fikk puslespill. Vi har sagt at når hun blir ferdig med det skal vi kjøpe ramme til henne på IKEA. Robert kaller Pandora for Pandabjørnen, og Pandora kaller Robert for pappabjørnen. Og da var det jo en selvfølge at hun valgte et puslespill med en pandabjørn.

Det er greit at de er sysselsatt. Mandag begynner hjemmeundervisningen. Den varer en og en halv time hver dag. Undervisningen foregår på læringsplattform, med Jørgen lærer. Pappa Robert er rektor.

Fredag ettermiddag hadde vi laksemiddag med Robert og ungene. De dro så hjem, senere på kvelden skulle de ha fredagstaco. Ungene er såpass store at de skjønner dette med koronaviruset, om klemming, avstand og håndvask. Så de er roen selv.

Per Svein tok en telefon til de gamle på Langenes , for å høre hvordan det sto til, og om de fikk hjelp til å handle. Der sto det bra til og alt var i orden. De fikk den hjelpen de trengte, og var veldig fornøyd. Jeg tok kontakt med venner på Granka for å høre hvordan det gikk. De kommer hjem så fort det lar seg gjøre, men har det bra. De skal rett i fjorten dagers karantene, og har gjort de nødvendige forberedelser til det.

Jeg har også vært i kontakt med Lisa, mammaen til vårt yngste barnebarn. Amilia har hatt spysjuka, men er nå frisk igjen. Lisa er sykepleierstudent, og ute i prakis. Fredag ventet hun på mer informasjon. I går visste hun at hun var pålagt å møte i praksis hver dag, og at Amilia var i gruppen som hadde krav på SFO- plass. Hun ventet på svar fra rektor. Det er stoa så langt.

I går var vi ute på huset i nydelig vær.

Alt er nå i den skjønneste orden til snekkerne kommer i morgen.

Frk. Lyng hadde åpent i går, men før vi visste det hadde vi avtalt og møtes til cafe hos oss, for de som var symptomfrie. Vi tok de nødvendige forhåndsregler, og hadde en fin kaffestund. Tove og Magne kom med kake, og vi hadde kransekake og sjokoladekake, som vi hentet i fryseren.

Etterpå inntok vi sofaen for å se på tv og lese bøker.

Jeg har lest ut disse tre. Hannas reise hadde jeg ingen forventninger til, men den var jo knallbra. Ari Bens, Trist som faen, er vel den minste boken jeg har lest, men fortellingene var gode. Litt livslykke fra Bjørg gjør dagen bedre. Jeg har massevis av lesestoff. I dag regner og blåser det, så i dag skal det leses.

Daniel og Benedikte er hundepassere denne helgen. De benyttet den fine dagen, i går, til å lufte/ riste puter, dyner og tepper. De stakk også en tur innom Lilandsresidensen etter å ha gått tur rundt Kvernhusvannet med hunden.

Vi holdt nødvendig avstand, og vel så det. De vanlige klemmene venter vi med. Benedicte er i praksis som bioingeniør på sykehuset for tiden. Begge jobber på delien i Søgne, i tillegg til å være studenter. I går fikk de melding fra deli de luca.

Deres arbeid anses som en kritisk samfunnsoppgave. Benedicte er svært viktig i disse dager, med doble oppgaver.

Kristoffer og Synne tar livet med ro i byen. Robert og ungene finner på gøyale ting sammen. I går var det pølsegrilling i peisen.

Nå er det klart for søndagsfrokost i heimen. Per Svein har laget frokost her. En rolig søndag ønskes deg og dine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s