PĂ„ lan hos bestemor😍

Jhonny er pÄ overnattingsbesÞk hos bestemor. Han har lan denne helgen. Vi dÞgner ikke, for det orker ikke bestemor. Jhonny har med sin egen pc, og han er strÄlende fornÞyd. Det gÄr pÄ engelsk og pÄ norsk, og han veksler mellom sprÄkene uten problem. Bestemor er dÞdsimponert. I gÄr ringte han fÞr han kom. Han lurte pÄ om vi kunne ha vafler, og om jeg hadde kjÞpt inn pakker med glutenfri rÞre, som vi bare kan tilsette vann og smÞr. Og bestemor hadde to pakker pÄ lur. FÞr han kom lagde jeg vaffelrÞre og tok opp rÞrte jordbÊr. Dette skal han fÄ til frokost i dag.

I gÄr sto pizza pÄ menyen, og Jhonny fikk det fyllet han liker best. Det er kjÞttdeig, mais, pepperoni og ost. Bestemor sparte ikke pÄ fyllet. Halve pizzaen ble spist i gÄr, resten gÄr nok ned i dag. LÞrdagsgodt, brownies og brus sto ogsÄ pÄ menyen. Jhonny har kost seg og slappet av. Selv er jeg inne i et tadetmedroprosjekt, det klarer jeg ganske bra synes jeg. Den beste mÄten Ä ta det med ro for meg er Ä lese bÞker. Jeg har lest fjorten bÞker til nÄ i Är, sÄ jeg synes det gÄr bra. Jeg har i det siste lest disse tre:

Denne har jeg hatt liggende siden mamma flyttet pÄ omsorgssenteret i 2008. Da ryddet vi ut av leiigheten hennes. Det var ikke mye hun skulle ha med seg. Hun hadde sluttet Ä lese bÞker da, sÄ det var fÄ vi tok med til henne. Vi hadde noen bÞker i bokhyllen hennes av og om Sigrid Undset, for de var hun spesielt glad i. Hun bladde aldri i dem en gang, men de sto nÄ der. Vi ga bort en god del bÞker, og jeg tok vare pÄ noen, som denne. Jeg fant ut at jeg fikk lese den nÄ. Boken handler om en dame pÄ min egen alder. Hun opplever en aldri sÄ liten midtlivskrise. Moralen er at gresset ikke er grÞnnere pÄ den andre siden. Boken var overraskende god, og sÄ er det en bonus Ä lese pÄ engelsk, det skjerper hjernen. Den blir med til Langenes og fÄr plass i biblioteket.

Denne boken fikk jeg av Inger Grete i gave. Den er den nyeste boken til Isabel Allende. Hun er en av mine yndlingsforfattere, og jeg har mange av hennes bĂžker. Dette er definitivt ikke feelgoodbĂžker. Hun skriver bĂžker om det harde og brutale livet, og det treffer hver gang. Forrige bok hun skrev, som heter » Etter vinteren», var tam til henne Ă„ vĂŠre, synes jeg. Med denne boken er hun tilbake i gamle spor. Denne boken gnistrer det av. Denne kan jeg anbefale.

Denne boken leste jeg ferdig i gÄr. Den er fantastisk. Forfatteren av boken er to Är eldre enn min eldste sÞnn. Dette er boken om hennes oppvekst. Og at dette foregÄr pÄ samme tid som mine sÞnner vokser opp, er helt ubegripelig. Det hÞres om som det skjer i en annen tid, i et annet liv. Det finnes mange dysfunksjonelle familier i denne verden, og det finnes mange barn som vokser opp under forferdelige kÄr. Det er noe med denne boken, og denne forfatteren som fÄr oss til Ä forstÄ hvor vanskelig det er Ä kutte bÄnd med en famile som absolutt ikke er bra for deg. Det handler om lÊring, avlÊring, frykt, vold, omsorgssvikt, mangel pÄ beskyttelse, lojalitet til familien, skam, skyld, tabu, og kjÊrlighet til foreldre, uansett hva som skjer innenfor familielivets sfÊrer. Les Ä bli klok, og bli rystet. Vi trenger Ä filleristes litt i blant, for vi ser det ikke fÞr vi tror det.

I dag fortsetter vi Ă„ ta livet med ro i Lilandsresidensen. En fredelig sĂžndag Ăžnskes degđŸ€—

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s