På lan hos bestemor😍

Jhonny er på overnattingsbesøk hos bestemor. Han har lan denne helgen. Vi døgner ikke, for det orker ikke bestemor. Jhonny har med sin egen pc, og han er strålende fornøyd. Det går på engelsk og på norsk, og han veksler mellom språkene uten problem. Bestemor er dødsimponert. I går ringte han før han kom. Han lurte på om vi kunne ha vafler, og om jeg hadde kjøpt inn pakker med glutenfri røre, som vi bare kan tilsette vann og smør. Og bestemor hadde to pakker på lur. Før han kom lagde jeg vaffelrøre og tok opp rørte jordbær. Dette skal han få til frokost i dag.

I går sto pizza på menyen, og Jhonny fikk det fyllet han liker best. Det er kjøttdeig, mais, pepperoni og ost. Bestemor sparte ikke på fyllet. Halve pizzaen ble spist i går, resten går nok ned i dag. Lørdagsgodt, brownies og brus sto også på menyen. Jhonny har kost seg og slappet av. Selv er jeg inne i et tadetmedroprosjekt, det klarer jeg ganske bra synes jeg. Den beste måten å ta det med ro for meg er å lese bøker. Jeg har lest fjorten bøker til nå i år, så jeg synes det går bra. Jeg har i det siste lest disse tre:

Denne har jeg hatt liggende siden mamma flyttet på omsorgssenteret i 2008. Da ryddet vi ut av leiigheten hennes. Det var ikke mye hun skulle ha med seg. Hun hadde sluttet å lese bøker da, så det var få vi tok med til henne. Vi hadde noen bøker i bokhyllen hennes av og om Sigrid Undset, for de var hun spesielt glad i. Hun bladde aldri i dem en gang, men de sto nå der. Vi ga bort en god del bøker, og jeg tok vare på noen, som denne. Jeg fant ut at jeg fikk lese den nå. Boken handler om en dame på min egen alder. Hun opplever en aldri så liten midtlivskrise. Moralen er at gresset ikke er grønnere på den andre siden. Boken var overraskende god, og så er det en bonus å lese på engelsk, det skjerper hjernen. Den blir med til Langenes og får plass i biblioteket.

Denne boken fikk jeg av Inger Grete i gave. Den er den nyeste boken til Isabel Allende. Hun er en av mine yndlingsforfattere, og jeg har mange av hennes bøker. Dette er definitivt ikke feelgoodbøker. Hun skriver bøker om det harde og brutale livet, og det treffer hver gang. Forrige bok hun skrev, som heter » Etter vinteren», var tam til henne å være, synes jeg. Med denne boken er hun tilbake i gamle spor. Denne boken gnistrer det av. Denne kan jeg anbefale.

Denne boken leste jeg ferdig i går. Den er fantastisk. Forfatteren av boken er to år eldre enn min eldste sønn. Dette er boken om hennes oppvekst. Og at dette foregår på samme tid som mine sønner vokser opp, er helt ubegripelig. Det høres om som det skjer i en annen tid, i et annet liv. Det finnes mange dysfunksjonelle familier i denne verden, og det finnes mange barn som vokser opp under forferdelige kår. Det er noe med denne boken, og denne forfatteren som får oss til å forstå hvor vanskelig det er å kutte bånd med en famile som absolutt ikke er bra for deg. Det handler om læring, avlæring, frykt, vold, omsorgssvikt, mangel på beskyttelse, lojalitet til familien, skam, skyld, tabu, og kjærlighet til foreldre, uansett hva som skjer innenfor familielivets sfærer. Les å bli klok, og bli rystet. Vi trenger å filleristes litt i blant, for vi ser det ikke før vi tror det.

I dag fortsetter vi å ta livet med ro i Lilandsresidensen. En fredelig søndag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s