Et m√•ltid er mer enn matūü§ó

Det er ingen tvil om at for oss i Lilandsfamilien er et m√•ltid mye mer enn bare mat. Et m√•ltid kan v√¶re s√• mangt. Det kan stille sulten n√•r du er sulten, men det kan ogs√• v√¶re en ren nytelse for alle sanser. Vi liker all slags mat, fra tradisjonsmat til mer eksotiske retter. Mat kan v√¶re en stor opplevelse, det kan ogs√• v√¶re en d√•rlig opplevelse. Mat kan v√¶re sunn og usunn. Mat kan skape glede, og besv√¶r. Maten kan v√¶re besv√¶rlig for den som overspiser, og for den som sliter med √• f√• i seg mat. Mat er ogs√• en sosial greie, √• dele et m√•ltid mat kan f√łre til gode samtaler, latter og en felles opplevelse. Mat er n√¶rhet, omsorg og kj√¶rlighet. Jeg pleier √• si at du kan kjenne p√• smaken om et m√•ltid er tilberedt med kj√¶rlighet.

Mat handler om tradisjoner og √•rstider. Den vanlige husmannskosten, s√łndagsmiddagen, julemiddagen, p√•skelammet, jordb√¶r og grillsesong. Mat er s√• uendelig mye mer enn mat. Vi er helt avhengige av mat, slutter vi √• spise d√łr vi. Mat er grunnleggende viktig. Vi har sunn mat og usunn mat. Vi har regnbuemat og supermat. Her i huset finnes det ikke nei mat, men litt av hvert mat, som skal balanseres. Vi pr√łver √• unng√• et ensidig kosthold. Vi synes ikke det er s√• vanskelig for vi elsker mat og m√•ltider. Vi liker √• lage mat, og ha folk p√• middag her hjemme. Vi digger √• bli invitert p√• mat, √• komme til ferdig dekket bord, med en vert/vertinnegave, og en flaske vin. Og vi elsker √• spise middag ute. Noen ganger med barna, andre ganger med venner, og av og til bare i tosomhet.

Kristoffer hadde bursdag p√• mandag, og han √łnsket en matopplevelse for Synne og seg selv. Bakg√•rden b√•de og, hadde en arrangement, med p√•melding, og forh√•ndsbetaling mandag kveld. Familien p√• begges sider foretok da et spleiselag, s√• de to nyforlovede kunne feire Kristoffers dag, og kj√¶rligheten. Bildene viser at de fikk en fantastisk kveld.

Foto Kristoffer Liland og Synne Torgersen.

Inspirert av de to unge dro Per Svein og jeg til byen i g√•r, for √• spise jubileumsfj√łl hos Le Monde tapas i g√•r. De har fem√•rsjubileum i disse dager. I hele februar kj√łrer de jubileumsfj√łl til 199, kr per person, fra klokken 16.00 til klokken 22.00 Maten de serverer her har mye smak, s√• den anbefalesūüĎć

En nydelig onsdag √łnskes degūü§ó

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s